PC računari

Kingston Data Traveler 160

Predstavljamo vam jedan flešić koji pomalo podseća na ženski karmin za koji smo potpuno sigurni da će osvojiti većinu dama. Pogledajmo o kakvom drajvu je reč…

Prvo što nam je prošlo kroz glavu kada smo ugledali Kingston Data Traveler 160, jeste pitanje da li je reč uopšte o fleš drajvu ili nekom ženskom karminu, pošto upravo tako izgleda. Napravljen je od kvalitetne plastike i ima dodatak u vidu gumiranog prstena kojim se izvlači i uvlači USB konektor.

U suštini reč je o običnom USB disku kod koga je samo akcenat stavljen na fancy dizajn i solidne radne performanse, koje ga čine pogodnim za studente i srednjoškolce. Kada smo već kod njih rećićemo da je na testovima DT 160 ostvario brzine upisa od 6 MB u sekundi, dok je brzina čitanja bila duplo veća. Pogodan je za prenos velikih količina podataka – muzike, filmova, slika, ali može biti i dobro rešenje za privremeno skladištenje poslovnih datoteka. Za sada se proizvodi u kapacitetima do 32 GB, a nama se kao najinteresantnije rešenje čini model od 16 GB, koji ima više nego korektnu cenu.

Kingston je ovim rešenjem upotpunio low-end klasu flešića modelom koji modernim dizajnom i korektnom cenom ima velike šanse da se odlično prodaje na domaćem tržištu. U slučaju da mu usledi blaža korekcija cena možda postane i najprodavaniji flešić u tekućoj godini.

Cena: za model od 16 GB – 3.300,00 dinara
Kontakt: Gigatron, www.gigatron.rs

Leave a Reply