PC računari

Kingston HyperX: najviša frekvencija memorije na overklok sesiji uživo

Kompanija Kingston danas je objavila da je Rumunski overklok tim Lab501 postigao tri nova svetska rekorda sa najbržom dvokanalnom memorijom na svetu Kingston HyperX KHX2544C9D3T1FK2/2GX tokom otvorene overklok sesije.

Tri nova rekorda RAM modula su postignuta 3. decembra 2011. od strane tri šampionska overklokera iz Rumunije: Matei “Matose” Mihatoiu, Tudor “Monstru” Badica i Razvan “Micutzu” Fatu koji su članovi svetski poznatog Lab501 tima. Rekord je postignut u overklok sesiji koju je organizovan u eMAG izložbenom prostoru u Bukureštu, Rumunija, ispred stotinak overklok entuzijasta i dve lokalne TV stranice.

Najviši rekord je postignut sa CAS 10 (Column Address Strobe Latency) 3600 MHz vrednostima koji je od sada rekord po pitanju najviše frekvencije koju je ikada postigla DDR3 SDRAM memorija. Tokom istog događaja, Lab501 tim je takođe uspeo da postigne i svetski rekord po pitanju frekvencije na CAS 9 podešavanjima sa 3479 MHz i CAS 8 sa 3275 MHz, koristeći tečni azot kako bi se moduli ohladili do -196°C.°

“Imamo dugo partnerstvo sa kompanijom Kingston i želeli smo da pokušamo barem jedan svetski rekord uz pomoć njihovog najbržeg kompleta dvokanalne memorije”, izjavio je Tudor Badica, jedan od osnivača Lab501 tima.

“Kingston nam je obezbedio komplet jednu nedelju ranije tako da sam posle par pokušaja i testiranja bio uveren da su ovi moduli sposobni za postizanje veoma impresivnih brzina”, objasnio je Matei Mihatoiu, jedan od osnivača Lab501 tima, nakon postignutih rezultata.

“Želeli bi smo da se zahvalimo Kingstonu na podršci pri ostvarivanju prvog mesta na DDR3 SDRAM overklok listi”, izjavio je Razvan Fatu, jedan od osnivača Lab501 tima.

Leave a Reply