PC računari

Kingston SSD diskovi bazirani na SandForce tehnologiji

Kompanija Kingston Digital Europe Ltd, članica kompanije Kingston Technology Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda, danas je objavila sklapanje partnerstva sa kompanijom. SandForce® Inc., liderom u proizvodnjiprocesora za SSD diskove (Solid-State Drive) visokih performansi i predstavila je prvu seriju SSD diskova brizne 6GB/s baziranih na SATA tehnologiji, namenjenih entuzijastima, gejmerima i zahtevnim korisnicima. Kingston HyperX SSD-ovi poseduju do sada najbrže i najpouzdanije SandForce kontrolere, a takođe su dostupni u HyperX Upgrade kompletima za lako instaliranje.

Isporučuju se u kapacitetima od 120GB i 240GB i bazirani su na SandForce SF-2281 kontrolerima po SATA Rev 3.0 (6Gb/s) specifikaciji. Omogućavaju neverovatne sekvencijalne brzine čitanja i upisa od 525/480 MB/s, 4KB radnom čitanja i upisa, IOPS od 60,000/40,000 (240GB), a SandForceDuraClass™ tehnologija omogućava najveću izdržljivost u klasi.

Entuzijasti već dugo znaju da je Kingstonov HyperX brend industrijski lider za memoriju visoke brzine. Novi HyperX SSD nastavlja sa ovom tradicijom inovacija i visokih performansi koristeći najnoviji SandForce kontroler, Intel® 25nm compute NAND (P/E 5K) čipove kako bi omogućio izdržljivost i performanseneophodne najzahtevnijim korisnicima.

„Predstavljanje ovog novog proizvoda čini nas veoma uzbuđenim u Kingstonu. SandForce kontroler omogućava postizanje high-end performansi neophodnih zahtevnim korisnicima, gejmerima i entuzijastima, ” izjavio je Dejan Škuletić iz kompanije Kingston Technology Europe, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije. „Integrisanje kontrolera finalnog proizvodnog kvaliteta i firmvera, koji su bili podvrgnuti obimnom testiranju, bio je uzbudljiv proces, vredan čekanja. Kombinujući najnovije SandForce kontrolere sa Intelovim 25nm compute NAND (P/E 5K) čipovima, konstruisali smo SSD koji odgovara na potrebe istinskih entuzijasta.”

Glavne karakteristike Kingstonove HyperX SSD serije:
Intel 25nm Compute NAND (P/E 5K):
5K compute NAND obezbeđuje znatno veći nivo izdržljivosti od
standardnog 3K cycle NAND-a.

· Napredna Wear-Leveling tehnologija:

Napredni algoritam omogućava veoma izbalansirano iskorišćenje individualnih flešmemorijskih blokova za maksimalnu trajnost uz optimalne performanse.

· Over Provisioning* konfigurisanje od strane korisnika:

HyperX SSD omogućava “over provisioning” konfigurisanje od strane korisnika, koje korisnicima daje mogućnost da podese performanse SSD-a u skladu sa potrebama. Korisnik može povećati slobodni prostor
“over provision” oblasti; što za posledicu ima smanjenje ukupnog kapaciteta drajva uz povećanje brzine i poboljšanje performansi.

· TRIM i S.M.A.R.T podrška:

Uz dodatnu podršku za TRIM i S.M.A.R.T., HyperX SSD je opremljen svim alatima neophodnim entuzijastima, naprednim korisnicima i gejmerima kako bi maksimalno iskoristili performanse svog računara i izdržljivost drajva.

· DuraClass™ tehnologija:

DuraClass tehnologija predstavlka komplet opcija za upravljanje NAND Flash čipovima koji zajedno rade kako bi obezbedili pouzdanost, performanse i uštedu energije na vrhunskom nivou, koji odvajaju SandForce SSD procesore od ostalih Flash kontrolera.

· HyperX Upgrade komplet uključuje:

o Acronis® True Image™ HD softver za migraciju

o 2.5″ Opremu za postavljanje unutar desktop kućišta

o HyperX USB Kućište za Eksterni disk

o HyperX šrafciger sa više glava

o HyperX SATA Data kabl

Kingston HyperX SSD-ovi su podržani trogodišnjom garancijom, 24/7 tehničkom podrškom i legendarnom pouzdanošću Kingstonovih proizvoda. Isporuka će početi 11. jula 2011.

Leave a Reply