PC računari

Kingston transformiše računarsku platformu kompanije Intelligent Energy pomoću SSD tehnologije

Kingston Digital Europe Ltd, članica Kingston Technology kompanije koja je nezavisni svetski lider na polju memorijskih proizvoda je danas izjavila da su

vrhunski SSD diskovi kompanije Kingston pomogli u povećanju pouzdanosti i smanjenju IT troškova jednog od najvećih globalnih isporučioca sistema za proizvodnju čiste energije – Intelligent Energy. Kompanija Intelligent Energy je poznata po tome što je proizvela prvi sportski motor, zatim motor koji se nalazi u avionu sa posadom i prvi taksi u Londonu koji pokreću gorivne ćelije. Sada je kompanija zamenila svoje hard diskove sa Kingston SSDNow tehnologijom u svojim desktop računarima za testiranje sistema i laptopovima menadžera i menadžera prodaje.

Intelligent Energy kompanija radi u nekim od najzahtevnijih industrija kao što je transportna i aero industrija. Kompanija redovno koristi 50 desktop računara za testiranje sistema sa hidrogenskim gorivnim ćelijama koji rade do 10.000 sati bez prestanka. Konstantan rad je rezultirao čestim kvarovima hard diskova što povećava cenu i smanjuje produktivnost. Zahtevni poslovi menadžera i timova prodaje su takođe izazvali kvarove na određenom broju laptopova i uticali na smanjenje perfomansi, zahtevajući zamenu računara na svake dve godine.

Stuart Gale, koji radi na poziciji globalnih IT servisa u kompaniji Intelligent Energy je izjavio: “Iskusili smo veliki broj kvarova hard diskova kroz testiranje naših gorivnih ćelija zbog konstantnog rada i dugačkog perioda testiranja. Pokušali smo da rešimo problem sa RAID kontrolerima i menjanjem proizvođača hard diskova ali ovi pristupi nisu uspeli”.
U 2009. godini Intelligent Energy je nadogradio svoju računarsku platformu zamenom hard diskova sa Kingston SSDNow diskovima V i V+ serije kapaciteta 30, 64 i 128 GB. Kingstonovi SSDNow diskovi, sa superiornim perfomansama i daleko većom pouzdanošću su brži do pet puta u odnosu na klasične hard diskove* i nude kompaniji Intelligent Energy ubedljive prednosti.

Stuart Gale takođe navodi: “Transformacija je bila neverovatna. Perfomanse i trajnost naših PC računara su veoma unapređene, što unapređuje višestruko naše mogućnosti testiranja. Korišćenjem SSDNow diskova u našim laptopovima takođe smo produžili njihov životni vek do dve godine.

Ušteda je veoma značajna, a produktivnost je još veća. Sve u svemu, impresivan povratak investicije.”
Ann Keefe, regionalna direktorka Kingston-a za UK i Irsku je izjavila: “Kao što naš rad sa kompanijom Intelligent Energy dokazuje, Kingston SSDNow diskovi nude veliku nadogradnju perfomansi računara. Sa minimalnim brojem kvarova u odnosu na hard diskove i mogućnošću bržeg rada sa više zahtevnih aplikacija istovremeno SSDNow diskovi osiguravaju manje izgubljenog vremena zbog kvarova i povećanje produktivnosti.”

One thought on “Kingston transformiše računarsku platformu kompanije Intelligent Energy pomoću SSD tehnologije

Leave a Reply