PC računari

LaCie rešenje za velike količine podataka

LaCie nastavlja sa agresivnim pristupom na tržištu rešenja za skladištenje podataka.

Kompanija je predstavila 4big Quadra RAID drajv kapaciteta 8 TB. Ovo rešenje koristi Caviar Green hard diskove kompanije Western Digital kapaciteta 2 TB. Dimenzije kompletnog uređaja iznose 222 x 180 x 175 milimetara, a za njegov dizajn je zaslužan (ponovo) Neil Poulton.

Ovo rešenje sa četiri mesta za hard diskove nudi USB 2.0, FireWire 400, 800 i eSATA konekcije i nudi čak sedam RAID podešavanja. To nije sve – pored jednog ovakvog uređaja, LaCie isporučuje i pakete sa dva ili četiri ovakva uređaja koji se mogu povezati i raditi sinhrono, što je namenjeno profesionalcima kojima je potrebno pouzdano rešenje za skladištenje podataka u kombinaciji sa brzim pristupom podacima. Tako su korisnicima na raspolaganju rešenja ukupnih kapaciteta od 8 TB, 16 TB i 32 TB.

Dva pakovanja koja nude veći kapacitet stižu sa “spasonosnim kit-om” koji se sastoji od napajanja i rezervnog hard diska. Prema tvrdnjama proizvođača, 8TB LaCie 4big Quadra i 32TB LaCie 4big Quadra Bundle će postati dostupni narednog meseca. Cena kreće od 2000 dolara pa naviše.

Leave a Reply