PC računari

Lenovo predstavlja 3 desktop DO računara za mala preduzeća

Kompanija Lenovo najavila je danas tri nova desktop računara – klasični desktop ThinkCentre Edge 71, desktop ThinkCentre Edge 71z all-in-one (AIO) i premijum desktop ThinkCentre Edge 91. Dizajniran za jedinstvene potrebe malih i srednjih preduzeća, najnoviji Lenovo DO računari omogućavaju svojim korisnicima – pravim DOerima – da urade više za njihovo poslovanje. Ovi računari nude, napredne performanse i jednostavne funkcije potrebne da bi se obavljali svakodnevni poslovni zadaci.

Korisnici će imati priliku da otkriju i iskuse sve nove ThinkCentre Edge modele kao i druge Lenovo proizvode 19. i 20. septembra ispred Ušće Shopping Centra u Beogradu u brendiranom Lenovo DO Tour kamionu koji će posetiti 17 lokacija širom Evrope na jedinstvenom roadshow-u pod nazivom ” Lenovo DO Tour“. Pored mogućnosti da isprobaju Lenovo proizvode, korisnici će imati priliku da razgovaraju sa ekspertima iz kompanije Lenovo, igraju igre ili se takmiče kako bi osvojili zanimljive nagrade, dok će lokalni umetnici i muzičari obezbediti zabavu za celu porodicu.

„Ovi najnoviji desktop računari su savršeni dodaci ThinkCentre Edge porodici, prilagođeni malim i srednjim preduzećima”, rekao je Tom Šel, potpredsednik odeljenja Worldwide ThinkCentre Marketing, kompanije Lenovo. „Oni su namenjeni svim ključnim oblastima na koja su mala i srednja preduzeća fokusirana: slike, performanse, jednostavnost i cene koje će odgovarati njihovom budžetu.”

Imidž je važan

Čak i desktop računari mogu biti dopadljivi! Nova ThinkCentre Edge serija desktop računara na tradicionalni izled poslovnih računara dodaje crnu sjajnu spoljašnjost i 20-inčni ekran. Čak je i prednja strana računara ThinkCentre Edge 71 i 91, u tradicionalnom kućištu i malih dimenzija, sjajna. Desktop računari, po želji, mogu imati bežičnu ThinkPad Edge tastaturu.

Ova tastatura otporna na tečnost, predstavlja čistu i modernu tastaturu, koja se koristi na ThinkPad Edge laptop računarima za mala i srednja preduzeća, bez žrtvovanja udobnosti i odziva tradicionalnih ThinkPad tastatura. Pored toga, portovi ThinkCentre Edge 71 i 91 desktop računara uklonjeni su radi lepšeg opšteg izgleda.

Profesionalno računarstvo

Bez sumnje, desktop računari mogu imati dvojaku ulogu, kao mašine namenjene povećanju produktivnosti malih i srednjih preduzeća tokom dana, i kao savršeni uređaji namenjeni zabavi, za gledanje filmova/TV, slušanje muzike i opuštanje.

Opremljeni Intel ® Core ™ i5 procesorima kada su u pitanju AIO računari i Core ™ i7 Quad Core procesorima kada su u pitanju ThinkCentre Edge 71 i 91, korisnici imaju na raspolaganju bogate performanse. Svi desktop računari butuju se veoma brzo, dok se ThinkCentre Edge 91 butuje za neverovatnih 14 sekundi, zahvaljujući Lenovo Enhanced Experience 2.0 tehnologiji za Windows 7.

Dodatne karakteristike obuhvataju

Veliki skladišni kapacitet: do 16 GB memorije u slučaju ThinkCentre Edge 91, podrška za 1 TB hard disk prostora, opcionalni SSD od 160 GB u slučaju ThinkCentre Edge 91 i Edge 71z
Bogata grafika: izbor opcionalne ATI Radeon discrete ili Nvidia grafike u slučaju Edge 91 i Edge 71
Niz alata za produktivnost: DVD plejer i opcionalni rezač u slučaju ThinkCentre Edge 91, veliki broj USB portova i opcionalni multi-card čitač, sigurnost obezbeđena putem blokiranja USB porta i zaštitne lozinke za BIOS/hard disk.

Karakteristike jednostavne za korišćenje

Novi računari rešavaju svakodnevne nevolje kako bi obezbedili prijatno iskustvo i produktivnost. Nadogradnja, skladišnog kapaciteta i memorije ne zahteva dodatne alatke i oduzima samo nekoliko minuta. Skrivena, gumena ručka čini pomeranje AIO i ThinkCentre 71 desktop računara neverovatno lakim. Bez potrebe za proširenjem grafičke kartice, desktop ThinkCentre Edge 71 nudi nenadmašnu vrednost korisnicima koji imaju potrebu da rade sa dva ekrana preko VGA i DVI, dok ThinkCentre Edge 91 može da podrži do četiri monitora.

Oni su svi opremljeni Lenovo paketom koji sadrži ThinkVantage tehnologije uključujući Rescue and Recovery, Power Manager i System Update za laku obnovu, upravljanje i ažuriranje računara. U slučajevima kada je malim i srednjim preduzećima potrebna IT podrška, mogu da se obrate programu podrške Lenovo ThinkPlus Priority koji nudi razne servisne usluge od zaštite prilikom oštećenja i nezgodna, do tehničke pomoći za online skladištenje podataka.
Cena i dostupnost3

ThinkCentre Edge 71, 91 i ThinkCentre Edge 71z all-in-one desktop biće dostupni po ceni od 420,500 i 600 eur. Ove desktop računare biće moguće nabaviti preko poslovnih partnera ili putem www.lenovo.com.

Leave a Reply