PC računari

Lexmarkov program prikupljanja kertridža

Kompanija Lexmark je 1996. godine pokenula inicijativu i implementirala Lexmark Cartridge Collection Program (LCCP – Lexmark program za prikupljanje kertridža) kako bi svoje korisnike ohrabrila da vraćaju prazne Lexmark kertridže radi ispravnog ponovnog korišćenja ili recikliranja.

Lexmark Cartridge Collection Program je besplatan i veoma jednostavan za korišćenje. U našoj zemlji ovaj program predviđa da se kod korisnika postavi kutija za prikupljanje korišćenih tonerskih kaseta, a namenjen je velikim klijentima i/ili korisnicima koji ostvaruju veliku potrošnju. Kutije su prilagođene kancelarijskom prostoru i u zavisnosti od obima potrošnje, mogu se izabrati kutije odgovarajuće veličine, odnosno smeštajnog kapaciteta.

Svaki korisnik dobija izveštaj (tzv. “Sustainabilty report”) koji precizira šta je urađeno sa svakim pojedinačnim tonerom (uništen, upotrebljen u sekundarne sirovine, itd.), što je ujedno i jedini zvanični dokument koji po evropskim zakonima “razdužuje” korisnika u smislu elektronskog otpada.

Leave a Reply