PC računari

Marine Cool koncept – Revolucionarni dizajn i napredne inovacije koje obezbeđuju maksimalnu stabilnost i izdržljivost

ASUS Marine Cool matična ploča koristi napredne kombinacije materijala – keramike i metala – i obezbećuje neverovatnu termičku efikasnost i hlađenje

Kompanija ASUS, najveći svetski proizvođač matičnih ploča je na ovogodišnjem sajmu CeBIT predstavila novi koncept – Marine Cool matičnu ploču. Izbacujući iz upotrebe tradicionalne materijale, ova matiučna ploča je okrenuta budućnosti i novim tehnologijama – prvenstveno Keramičko-metalnom hladnjaku – koji zahvaljujući kombinaciji dva materijala (keramike i metala) udvostručuje efikasnost hlađenja i time omogućuje matičnoj ploči rad i u najtžim uslovima (visokih temperatura i velike vlažnosti).

Svojim tamnim metalnim komponentama i detaljima u maslinasto zelenoj boji, kao i dizajnom hladnjaka poput oklopljenog vojnog vozila, Marine Cool matična ploča odaje utisak vojničke izdržljivosti, kvaliteta i performansi. Pored toga, ova matična ploča poseduje i dodatak Onboard UPS – ugradna polimerna baterija koja obezbeđuje dodatno napajanje koji se automatski aktivira, prilikom iznenadnog nestanka električne energije. Osim toga, Failover Memory tehnologija, osigurava da će se vaš sistem podići čak i ukoliko postoje problemi memorijskim podešavanjima.

Aeronautičke tehnologije u službi hlađenja

ASUS Marine Cool matična ploča poseduje jedinstveni dizajn koji iskorišćava napredna rešenja za hlađenje na bazi keramičkih materijala. Sa prednje strane, metalni toplotne cevi obezbeđuju vanredan transfer toplote i rasipanja za ključne komponente.

Locirana na pozadini matične ploče i postavljena zajedno sa PCB-om, keramička ploča u potpunosti iskorištava novu revolucionarnu mikro-porozivnu keramičku tehnologiju, obezbeđujući veći površinu i na taj način efikasno provodi toplotu sa matične ploče i ostvaruje veću toplotnu disipaciju. Zajedno ove tehnologije i revolucionarni termalni dizajn povećavaju toplotnu efikasnost čak do dva put.


Keramičko-metalni hladnjak

UPS na matičnoj ploči – sigurna zaštita

Marine Cool matiučna ploča poseduje i Onboard UPS – ugrađena polimerna baterija koja obezbeđuje dodatno napajanje koji se automatski aktivira, prilikom iznenadnog nestanka električne energije. Više se nemorate brinuti usled za sigurnost vaših podataka i računara u slučaju neočekivanog nestanka struje!


Marine Cool Onboard UPS (crno) i
Keramičko-metalni hladnjak (žut)

Failover memorija

Osiguravajući maksimalnu pouzdanost i stabilnost, Marine Cool matična ploča koristi Failover memorijsku tehnologiju, defakto standard na serverskim sistemima, koja osigurava da će se vaš sistem podići čak i ukoliko postoje problemi memorijskim podešavanjima.

Leave a Reply