PC računari

Mental images predstavlja iray Rendering rešenje

Omogućen neverovatno brz fotorealizam za dizajnere i inženjere uz
pomoć NVIDIA GPU-a

mental images®, firma u vlasništvu NVIDIA kompanije, danas je predstavila iray – prvo potpuno GPU ubrzano, komercijalno rešenje za veliki broj developera 3D grafičkih aplikacija. iray tehnologija usklađuje NVIDIA® grafičke procesore (GPUs) kako bi isporučili neverovatno brz fotorealizam za dizajnere, inženjere i potrošače.

Grafika koja je identična kao na živoj slici, sada može da bude interaktivna, zato što  Iray rendering rešenje prikazuje uz pomoć masivno paralelne procesne snage GPU-a, ubedljivije 3D prikaze, veće nivoe kreativnosti I omogućava brže odlučivanje.

Sa iray rendering tehnologijom, nešto što je dizajnerima proizvoda, umetnicima za vizuelne efekte I CAD korisnicima oduzimalo sate za rendering, sada se može desiti u par minuta bez gubitka kvaliteta I detalja slike, rekao je Dr. Jon Peddie, predsednik, Jon Peddie Research. “Prednost  iray-a je to što menja izgled ove industrije, povećavanjem standarda u efikasnosti renderovanja.”

iray tehnologija ubrzava kreativni proces, i lako omogućava dizajnerima da precizno simuliraju njihove kreacije, koristeći materijale i svetlost koja je u skladu sa fizičkim svetom koji imamo prilike da vidimo svaki dan. Zato što je veoma skalabilna, interaktivna I fizički tačna, iray tehnologija dozvoljava dizajnerima I inženjerima da proizvode najveći kvalitet  finalnog prikaza bez komplikovanosti nasleđene iz drugih rešenja.

Sa uskom integracijom sa mental ray® tehnologijom – mental images renderer, koji se koristi u svetu filma I kroz vodeće alate iz kompanija Autodesk, Dassault Systèmes i Parametric Technology – iray rendering tehnologija će pomoći milionima korisnika da promene način prilikom kreacije sintetičkih slika.

“Kombinacija iray-a i NVIDIA GPU-a je vrhunsko dostignuće, koje demonstirira naše vođstvo bez predrasuda, u kompjuterskoj grafici,” rekao je Dan Vivoli, senior vice president, NVIDIA Professional Solutions Group. “Lakoća korišćenja i velika brzina iray-a daje interaktivan fotorealizam svakom kreatoru i potrošaču 3D sadržaja.”

iray rendering tehnologija značajno ubrzava kako dizajnerima, tako I inženjerima i drugim developerima sadržaja rad sa rendering alatima kako bi proizveli visoko-kvalitetne, fotorealistične slike. Iskorišćavajući snagu GPU-a i NVIDIA CUDA™ paralelne procesne arhitekture, iray tehnologija progresivno prečišćava sliku dok ne dođe do maksimuma detalja, davajući process koji glatko kombinuje pre-vizuelizaciju I finalni rendering.  iray tehnologija jedino zahteva mali broj podešavanja vezanih za fizički svet koji daje  “push-button” rendering za kreiranje finalnih foto-realističnih slika.

“Nije tajna da korisnici žele da koriste snagu GPU-a za fotorealistični rendering,” rekao je Rolf Herken, CEO i CTO, mental images. “Sa iray-om, obezbeđujemo rešenje koje ne usklađuje samo GPU na najefikasniji način, ali takođe obezbeđuje i fotorealizam u renderingu.”

Cene i Dostupnost

iray rendering tehnologija biće uključena u  mental ray 3.8 krajem novembra 2009, bez ikakve nadoknade za postojeće korisnike i OEM-ove koji su pod održavanjem. iray tehnologija će takođe biti deo RealityServer® 2.4, novog izdanja 3D web aplikacije koja podržava software. Budući iray Integrator izdanje će omogućiti nezavisnim dobavljačima software-a da uključe iray tehnologiju u njihove proizvode, dok će buduća integracija sa NVIDIA SceniX™ scene management engine-om učiniti iray tehnologiju lako dostupnom za sve SceniX-bazirane aplikacije.  Za više informacija o iray-u, molimo vas da posetitewww.mentalimages.com/iray.

Leave a Reply