PC računari

Moćno Chieftec kućište

Od kvalitetnog kućišta i napajanja zavisi pravilan rad računara, a to su upravo stavke na koje kupci PC mašina najmanje obraćaju pažnju, pokazala su poslednja istraživanja sprovedena početkom ove godine.

Ipak, raduje da sve veći broj potrošača razmišlja o kupovini brendiranog kućišta i napajanja, a najzanimljivije od svega je da preko 50% ispitanika prednost daje Chieftec-u koji je na domaćim prostorima veoma popularan brend. Ekipa MobiTech portala vam je nedavno predstavila jedno sjajno Midi Tower kućište sa potpisom ovog proizvođača dizajnirano za zahtevnije korisnike, a danas se družimo sa jednim rešenjem za entuzijaste.

Chieftec je BH-01B-B-B-500CTG kućište namenio onim najzahtevnijim potrošačima, koje još zovemo i entuzijaste, mada može biti sjajan izbor i za gejmere. Kao što možete videti sa fotografije kućište je napravljeno kombinovanjem čelika i veoma kvalitetne plastike i prilično je masivno (15kg teži). Prednjom stranom dominiraju velika vratanca iza kojih se kriju prorezi za optičke uređaje(3 x 5.25″), kao i mali prednji I/O panel (2x USB 2.0, 1x 1394 FiWi, Mic-in and Line-out) zahvaljujući kom nećete imati potrebu da većinu eksternih gedžeta povezujete preko zadnjeg I/O panela. BH-01B-B-B-500CTG je kućište koje pripada H-klasi i podržava i ATX i EATX formate matičnih ploča iako nije upitanju Big Tower kućište. Prostranost unutar kućišta se podrazumeva kod ovakvih modela uz ostavljenu mogućnost ugradnje čak pet dodatnih ventilatora čime se nivo provetrenosti podiže na maksimum.

Ugradnja komponenti je jednostavna, a iste možete šrafiti (tradicionalno) ili montirati preko toolless sistema (sistem poluga, moderniji način) koji sve češće viđamo i kod manjih kućišta. BH-01B-B-B-500CTG dolazi i sa napajanjem snage 500W koje je dovoljno da bez problema izgura i neki napredniji SLI sistem (uparene NVIDIA grafike) sa više čvrstih diskova (maksimalno 6) i mnogo radne memorije.

Leave a Reply