canon-stampac
PC računari

Multifunkcijski štampač Canon imagePROGRAF M40

Kompanija Canon, svetski lider u oblasti grafičkih rešenja, predstavlja multifunkcijski štampač Canon imagePROGRAF M40, zaokružen sistem idealan za štampu velikog formata, skeniranje, arhiviranje i deljenje, crno-belih i dokumenata u boji.

 

Novo rešenje obuhvata Canon imagePROGRAF štampač  velikog formata, novi M40 skener postavljen na integrisano postolje, moćni multifunkcijski softver i veliki ekran osetljiv na dodir sa dinamičkim pregledom dokumenata. Od prvog skeniranja do finalnog rezultata, ovo kompletno rešenje je idealno za radnu grupu bilo koje veličine, a koja barata tehničkom dokumentacijom – posebno u oblasti arhitekture, projektovanja i građevinarstva.

canon-stampac

Uključivanje mogućnosti za direktno kopiranje, odnosno snimanje skeniranog dokumenta u fajl, slanje putem e-maila, kao i funkcija štampanja, čine da novi uređaj odgovara zahtevnim potrebama korisnika. Canon imagePROGRAF M40 je sposoban da skenira dokumente širine do 101,6 cm brzinom od 33 cm u sekundi (u crno-beloj tehnici). Ovaj uređaj koristi novu postavku Contact Image Sensora (CIS) kako bi obezbedio da se dokumenti beleže precizno, bez senki, i u pravoj optičkoj rezoluciji od 1200 dpi. Kod štampanja u rezoluciji 2400×1200 dpi sa kapljicom od 4 pl, multifunkcijski uređaj s lakoćom pravi tanke linije i sitne detalje. Pored toga, omogućena je zamena mastila tokom rada i bez prekidanja štampe.

 

Modelom imagePROGRAF M40 se upravlja preko SmartWorks MFP softvera, putem velikog ekrana osetljivog na dodir, dijagonale 56 cm (22 inča). Radi veće efikasnosti, ovaj uređaj može da skenira dokumente u serijama. Ugrađeni hard disk od 250 GB* podržava snimanje različitih fajlova kao što su PDF, JPEG ili TIFF, a dostupno je više konfiguracija kako bi korisici rešenje prilagodili svojim potrebama. Ova skener je kompatibilan sa 5 štampača velikog formata iz Canon imagePROGRAF serije – iPF750, iPF815, iPF825 i nedavno predstavljenim iPF760 i iPF765.

 

Juiči Mijano, direktor za štampu velikog formata u kompaniji Canon Europe, rekao je: “Ranije su arhitekte, inženjeri i projektanti, bili primarni korisnici skeniranja i štampanja velikog formata. Ipak, kako se pojavljuju sve raznovrsnije primene, očekujemo da će i tržište za ove uređaje rasti. Vidimo sve veću primenu u komunalnim preduzećima, u petrohemijskoj industriji, kao i u državnim telima za urbanističko planiranje, gde je neophodno skenirati, arhivirati i ponovno štampati planove i tehničke crteže.”

 

Juiči nastavlja: “Ponuda kompanije Canon želi da odgovori na ove zahteve. Novi imagePROGRAF M40 sistem je ekonomična opcija za visok kvalitet skeniranja i štampanja velikog formata. Ovim sistemom se lako radi, što ga čini neverovatno prilagodljivom investicijom za organiziacije koje žele da povećaju produktivnost ulaza i izlaza grafičkih rešenja.”

 

Canon imagePROGRAF M40 multifunkcijsko rešenje bi trebalo da bude dostupno od januara 2013. godine kroz mrežu autorizovanih Canonovih partnera.

Leave a Reply