PC računari

Najbrža memorija iz Kingston-a obara dva svetska rekorda

Kompanija Kingston Technology Europe Ltd, članica korporacije Kingston Technology Company Inc., nezavisni svetski lider u proizvodnji memorijskih proizvoda, danas je objavila kako je njihov najbrži dvokanalni memorijski komplet Kingston HyperX KHX2544C9D3T1FK2/2GX overklokovan na 2902 MHz sa CAS 6 latencijama i 3082 MHz sa CAS 7 latencijama tokom kućne overklok sesije u Francuskoj.

Ovo su najbrže zabeležene frekvencije za memoriju sa CAS 6 i CAS 7 latencijama a postignute su od strane poznatih overklokera Benjamin Bouix-a, poznatog pod imenom “Benji Tshi” i Jean-Baptiste Gerard-a, poznatim pod imenom “Marmott” koristeći tečni nitrogen kao pomoć pri hlađenju. Sesije su rađenje na GIGABYTE P55 UD6C matičnoj ploči sa BIOS-om verzije F10 i Intel Core i7 870 procesorom.

“Ovo je prvi put da smo overklokovali pomenute module i brzine koje smo postigli su veoma impresivne”, izjavio je francuski overkloking šampion Jean-Baptiste Gerard “Marmott”. “HyperX KHX2544C9D3T1FK2/2GX moduli poseduju potencijal za još veće brzine ali nažalost bili smo ograničeni perfomansama procesora tako da jedva čekamo sledeću priliku kako bi smo oborili sami svoje rekorde!”

Leave a Reply