PC računari

Najnovija generacija poslovnih projektora BenQ MX750

Sa lansiranjem projektora MX750 DLP BenQ postavlja nove tehničke standarde za projektore. Zbog svog elegantnog crno-belog dizajna i XGA rezolucije od 1024 x 768, MX750 je idealan za svako profesionalno okruženje i savršeno prilagođen obrazovnim svrhama. Glavne karakteristike su LAN-kontrola, LAN i USB displej, USB čitač i veliki faktor zumiranja (1.6 x).

Sa kontrastnim odnosom od 3000:1, novi BenQ-ov projektor obezbeđuje projekciju ultra jasnih živopisnih i koloritnih slika ili teksta koji se može lako čitati. Zbog osvetljenosti od 3.000 ANSI lumena i XGA rezolucije, svako može da vidi i najsitnije detalje, bez obzira na ambijentalne uslove osvetljenja.

Praktično i ekonomično preko bežičnog displeja

Zahvaljujući svojim mogućnostima povezivanja, MX750 nudi zanimljive i ekonomične primene. Zahvaljujući mogućnosti LAN-displeja i sopstvene IP adrese, novi BenQ MX750 je pretvoren u punopravnu mrežnu komponentu i može se povezati preko LAN kabla ili rutera. Opciona dodatna oprema – bežični hardverski ključ – omogućava bežični LAN. Zbog toga nije potrebno da se video podaci prenose preko analognog ili digitalnog kabla (D-Sub, HDMI, DVI), jer standardni RJ-45 Ethernet kabl dozvoljava direktan pristup. Zahvaljujući tome, kompanije i škole sa postojećim mrežama imaće koristi od ove praktične i pristupačne instalacije.

LAN displej omogućava potpunu kontrolu projektora preko LAN-a, bilo sa udaljenog računara ka projektoru ili sa projektora ka udaljenom računaru. Ovo se postiže korišćenjem besplatnog softvera “BenQ Q Presenter”, koji se dostavlja uz svaku kutiju. Bežični displej je idealna i jeftina alternativa za rešenja video konferencije: do 4 monitora – na primer, sa učesnicima preko aplikacije Skype – mogu se prikazati istovremeno preko split-ekrana. BenQ MX750 se takođe može koristiti za digitalne informacione displeje (Digital Signage) jer se signal sa jednog računara može prikazati preko LAN-a na do 8 projektora. Zahvaljujući USB displeju, projektor se može koristiti i bez računara. Izvesni formati podataka mogu se direktno preuzeti sa USB flash memorijske jedinice.

Bilo kao mobilni uređaj u konferencijskim salama ili kao rešenje za fiksnu plafonsku montažu, na primer u školama, veliki faktor zumiranja novog BenQ MX750 projektora obezbeđuje najbolje rezultate čak i kada se radi o fleksibilnoj instalaciji i postavljanju. Odnos zumiranja 1:6 i različite postavke omogućavaju sliku izuzetnog kvaliteta sa bilo kog rastojanja. Još jedna prednost u vezi mobilnosti je “Brzo hlađenje”. Ova funkcija smanjuje vreme hlađenja za 60%. Ugrađeni zvučnici od 20 W i konektor za mikrofon upotpunjuju spektar karakteristika modela MX750.

Leave a Reply