PC računari

Najnovija rešenja u domenu industrijskih mreža prikazana u Beogradu

Specijalno adaptirani Siemens PROFINET kamion najzad stigao u Srbiju. Partnerima i kupcima iz cele zemlje prikazana su najmodernija rešenja iz oblasti industrijskih Ethernet mreža.

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd ove nedelje je ugostila ekipu Siemens PROFINET kamiona, pokretne prezentacione sale koja putuje Evropom i prikazuje najnovija rešenja u oblasti industrijskih Ethernet mreža. Nakon Niša, Smedereva i Novog Sada, ovaj kamion je stigao i u Beograd, gde je za sistem-integratore i krajnje korisnike Siemens-ovih proizvoda organizovana demonstracija mogućnosti ovih tipova integrisanih mreža.

„Želeli smo da našim partnerima i kupcima prikažemo prednosti uvođenja industrijskog Ethernet-a u svim tipovima industrijskih postrojenja, ali na praktičnim primerima. Zato smo se i potrudili da dovedemo ovaj kamion u Srbiju i da kroz praktične demonstracije pokažemo šta se sve i kako može povezati u jedinstvenu mrežu u svakoj fabrici i tako postići veća produktivnost, fleksibilnost i bezbednost na radu, uz uštede u troškovima proizvodnje“, objašnjava Vladimir Duboka, direktor divizije Industrijska automatizacija i pogonska tehnologija u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd.

PROFINET je otvoreni standard za industrijske Ethernet mreže, koji omogućava povezivanje raznih sistema u proizvodnim postrojenjima u jedinstvenu celinu. Zahvaljujući otvorenosti protokola moguća je vertikalna i horizontalna integracija najrazličitijih industrijskih i računarskih sistema, uključujući SIMATIC PLC i HMI uređaje i SINAMICS frekventne regulatore, u jedinstvenu mrežu kojom se upravlja sa jedne lokacije. PROFINET omogućuje i bežično umrežavanje (Industrial WLAN) i automatizaciju, uz poštovanje svih sigurnosnih protokola.

Leave a Reply