PC računari

Netgear ruteri postaju mobilni zahvaljujući Ericssonu

Efikasan pristup Internetu na lokacijama koje nemaju infrastrukturu za telefonsku mrežu

Ericsson će kompaniji Netgear, vodećem svetskom brendu u segmentu proizvodnje rutera za mala i srednja preduzeća i kućnu upotrebu, obezbediti tehnologiju za mobilne širokopojasne module. Na taj način Ericsson će omogućiti efikasan pristup internetu na lokacijama koje nemaju infrastrukturu za telefonsku mrežu.

Povezivanje rutera na mobilne mreže postaje sve više popularno u mnogim zemljama kao rezervno ili alternativno rešenje za fiksni širokopojasni pristup. Ericsson i Netgear su se udružili u nameri da prošire tržište mobilne širokopojasne veze na nove oblasti namene i korisničke segmente, čime pomažu mobilnim operatorima da generišu veći prihod, dok korisnici nalaze sve više razloga za korišćenje 3G mreže za složenije aplikacije sa više podataka.

Majkl Kleg, potpredsednik i generalni direktor Netgear Service Provider poslovne jedinice, kaže: „Radujemo se saradnji sa kompanijom Ericsson, globalnim liderom u 3G tehnologiji za mobilne širokopojasne mreže. Ova saradnja unapređuje našu poziciju kod mobilnih operatora, a u budućnosti platforma za mobilne uređaje, koja je rezultat ovog zajedničkog posla, može da se migrira na veće brzine i nadogradi naprednim funkcijama. Ovo je partnerstvo u kome obe strane dobijaju.“

Mats Norin, direktor sektora Mobile Broadband Modules u Ericssonu dodaje: „Mobilna širokopojasna HSPA veza u ruterima otvara nove prilike u još uvek mrežom nepokrivenim domovima, malim i kućnim kancelarijama i polunomadskim oblastima. Srećni smo što mobilnu širokopojasnu vezu možemo da isporučimo novom segmentu, mrežnim Netgear ruterima za kućnu upotrebu.“

Novi ruter iz kompanije Netgear kombinuje HSPA tehnologiju sa 802.11n bežičnom i Ethernet LAN vezom, podržava brzinu od 270 MB/s na strani bežične LAN veze i firewall sa svim funkcijama. Takođe omogućava brzo preuzimanje velikih datoteka i reprodukovanje medijskih sadržaja u realnom vremenu kao što su visokokvalitetni digitalni filmovi, fotografije i MP3 sadržaji.

Mobilna širokopojasna tehnologija 3G/HSPA primenjuje se na više od 300 mreža u više od 130 zemalja. Osim isporuke mrežne infrastrukture i usluga, Ericsson obezbeđuje i mobilne širokopojasne module za HSPA. A do danas je ova kompanija zvanično objavila ugovore sa kompanijama LG, Toshiba, Dell, Lenovo i Sony.

Novi ruter sa 3G radio funkcionalnostima biće prikazan u Ericssonovom izložbenom prostoru u hali 6, sajma u Barseloni tokom GSMA Svetskog kongresa za mobilne uređaje, od 15-18. februara. Pristup je moguć samo uz pozivnicu. Mediji treba da kontaktiraju Ericsson Corporate Public & Media Relations.

Leave a Reply