PC računari

Nitendo Wii U konzolu pokreće AMD Radeon HD procesor

AMD je ponosan što podržava novu Nitendo Wii U kućnu konzolu svojom specijalno dizajniranom AMD Radeon™ HD GPU tehnologijom. Kao što je to najavljeno na E3 2011 sajmu, specijalno dizajniran za Nitendo AMD grafički procesor omogućava Wii U konzoli da korisnicma pruži uzbudljivo i živopisno igračko iskustvo i sjajnu HD video i igračku grafiku i novi oblik interaktivnosti. Od 2001, AMD tehnologije su se našle u više od 118 miliona Nitendo Wii i GameCube igračkih konzola širom sveta.

AMD GPU će omogućiti da se popularne Nitendo franšize po prvi put naću u HD-u, sa novim inovativnim igračkim iskustvom i novim Wii U GamePad™ kontrolerom, koji stvara drugi pogled u igrački svet. “Wii U i njegov GamePad kontroler pružaju potpuno novo i neočekivano igračko i zabavno iskustvo,” kaže Genjo Takeda (Genyo Takeda), Generalni Menadžer u Nitendo Co, Ltd diviziji za Integrisana Istraživanja i Razvoj. “Mi smo odabrali AMD da pruži podršku našem HD igračkom iskustvu pomoću njihovih najboljih-u-klasi grafičkih sposobnosti, i mi smo ponosni da ih zovemo našim tehnološkim partnerom.”

“Naša saradnja sa Nitendo-m je novo uzbudljivo poglavlje u dugoj AMD-ovoj istoriji snabdevanja tržišta igračkih konzola našim vrhunskim grafičkim iskustvom,” kaže Said Moškelani (Saeid Moshkelani), korporativni potpredsednik i generalni menadžer AMD-ovog odeljenja za Polu-Specijalizovane Poslove. “Bliska saradnja sa Nitendo-m na kreiranju idealnog specijalizovanog grafičkog procesora za Wii U je još jedan primer načina na koji AMD pruža korisnicima najbolje video i zabavno iskustvo – bez obzira da li se radi o konzolama naredne-generacije, notbuk i desktop računarima, velikom HDTV-u ili tabletu.”

Novi Wii U je dostupan baš na vreme za ovogodišnju prazničnu sezonu pored svih drugih AMD tehnologijama pokretanih notbukova, tableta i desktop računara, zaokružuje potrošačku listu želja ovogodišnjih praznika. Prema Udruženju Potrošačke Elektronike2, tri od četiri odrasle osobe planiraju kupovinu potrošačkih IT uređaja za poklon. AMD-tehnologijama pokretani uređaji korisnicima pružaju superiornu računarsko iskustvo – od daleko najbolje grafike za igranje do dužeg trajanja baterije kada se nalazite u pokreu – omogućavajući ljudima da svakoga dana postignu više.

Leave a Reply