PC računari

Nova AMD FirePro S9000 i S7000 serverska grafika

AMD  je danas lansirao AMD FirePro™ S9000 i S7000, najmoćnije u industirji dual- i singl-slot serverske grafičke kartice namenjene izračunavanjima, virtuelnoj desktop infrastrukturi (VDI) i ugradnji u grafičke radne stanice data centara[1],[2]. Opremljene sa Graphics Core Next arhitekturom i inteligentnim AMD PowerTune i ZeroCore Power tehnologijama, AMD FirePro S9000 i S7000 u stanju mirovanja smanjuju potrošnju električne energije i do 95%, što znači veću uštedu i smanjenje operativnih troškova u data centrima[3].

Korišćenjem AMD FirePro S9000 i S7000 serverske grafike, menadžeri informacionih tehnologija (IT) sada se u data centrima efektivno mogu nositi sa brojnim dnevnim izazovima, i u prilici su da omoguće brojnim IT profesionalcima, gotovo bilo gde na svetu i gotovo u bilo koje vreme, sigurno upravljanje intezivno zahtevnim poslovima. Putem fleksibilnosti postavljanja brojnih virtuelnih desktopa, naučnici, inžinjeri i grafički profesionalci mogu imati pristup akcelerisanim paketima alata uključujući i alate za računarom potpomognuti dizajin (CAD), i aplikacijama za multimediju i zabavu (M & E), što im pruža performanse u klasi radnih stanica u skalabilnom mrežnom okruženju.

U odvojenom obaveštenju, AMD je danas lansirao i svoje nove AMD Opteron™ procesor-bazirane servere dizajnirane za virtuelizaciju okruženja, koji nude superiornu skalabilnost cena i performansi u upotrebi servera u oblaku.

“Sve više kompanija želi da virtuelizuje svoje IT ekosisteme kako bi sa manje resursa obavljali više stvari a pri tome zadržali brz odziv prema potrebama njihovih klijenata,” kaže Dejvid Kamings (David Cummings), visoki direktor i generalni menadžer, Profesionalne Grafike, u AMD-u. “Sa predstavljanjem AMD FirePro S9000 i S7000 GPU-ova, mi reagujemo na te potrebe pružajući besprekorno rešenje. Naša serverska grafika ne samo da data centrima pruža neprikosnoven skup funkcijonalnosti već i munjevite računarske performanse i izvanrednu energetsku efikasnost.”

Podržka vodećim tehnologijama virtuelizacije

AMD FirePro S9000 i S7000 serverska grafika donosi unapređenu VDI gustoću uz podršku virtuelizavijonim tehnologijama od strane Citrix®, Microsoft® i VMware®, što čini mogućim instalaciju većeg broja grafičkih kartica u servere i podršku većem broju udaljenih korisnika. Korisnici takođe mogu pristupiti svom desktopu sa gotovo bilo kog uređaja po njihovom izboru, od tankih klijenata do laptopova, tableta ili pametnih telefona – uz izvanredne grafičke performanse. Demo VMware® ESXi direktnog GPU propuštanja pokretanog na AMD FirePro™ S9000 može se pogledati ove nedelje na VMworld® 2012 AMD-ovom štandu (#801). Sa Korporativnom Desktop Zamenom pokretanom na AMD FirePro S9000 i S7000 serverskoj grafici i Microsoft® RemoteFX™ rešenju, IT profesionalci mogu podržavati veći broj krajnjih korisnika koji koriste uobičajene poslovne aplikacije sa samo jednim GPU-om instaliranom u server. Ova nova serverska grafička kartica takođe podržava direktno GPU propštanje za Citrix® XenServer.

Svestranost i skalabilnost

Obe serverske grafičke kartice nude fleksibilno i skalabilno rešenje sposobno za podršku postavljanja udeljenih desktopa; implementacije farmi za renderovanje, tradicijonalnih grafičkih aplikacija radnih stanica, i računarstvo visokih performansi (HPC) koja zahtevaju masivna izračunavanja u pokretnom zarezu. Sa jednom unificiranim drajverom, instaliranje AMD FirePro S9000 i S7000 serverskih grafičkih kartica u data centre, IT grupama može omogućiti smanjenje operativnih troškova i vremena provedenog na održavanju individualnih sistema, uvećanje gustine iskorišćenja sredstava, unapređenje korisničkog iskustva i najbitnije, povećanje sigurnosti podataka.

Ključne osobine AMD FirePro™ S9000 serverske grafike

  • ·         Nenadmašna računarska snaga: Pružajući 4.0 TFLOP-sa u jednostrukoj preciznosti, AMD FirePro S9000 serverska grafika je i do 2,4 puta brža od konkurentskih rešenja[4], bez napora obrađuje najzahtevnije računarske i grafičke poslove.
  • ·         Memorijske performanse: Opremljena sa 6GB GDDR5 frejm bafera,  AMD FirePro S9000 serverska grafika isporučuje do 1,49 puta više memorijske propusnosti nego konkurentni proizvodi[5], što znači izuzetnu preciznost i tačnost prilikom izračunavanja složenih grafičkih zadataka.
  • ·         Optimizovano upravljanje potrošnjom: AMD FirePro S9000 serverska grafika omogućava IT menadžerima da implementiraju rešenja visokih performansi koja mogu biti od pomoći u smanjivanju operativnih troškova putem inteligentne uštede u potrošnji i putem tehnologija za nadzor svojstvenih AMD-u.

 

Ključne osobine AMD FirePro™ S7000 serverske grafike

  • ·         Moćne jeno-slotne, pasivno-hlađene performanse: Sa 154 GB/s memorijske propusnosti i 2,4 TFLOPS-a  performansi u jednostrukoj preciznosti izračunavanja u pokretnom zarezu, AMD FirePro S7000 je najmoćnija jedan-slot pasivno-hlađena multifunkcijonalna serverska grafička kartica na tržištu2. Šta više, AMD je jedini proizvođač grafičkih kartica koji trenutno ima u ponudi pasivno-hlađenu, jednoslotnu serversku trafičku karticu.
  • ·         Niski troškovi rada: Sa maksimalnom potrošnjom energije od svega 150W, AMD FirePro S7000 serverska grafika omogućava smanjenje troškova i kompleksosti sistema u serverskom okruženju.

Cene

Obe, AMD FirePro S9000 i S7000 serverske grafike su rigorozno testirane kako bi se osigurala pouzdanost performansi u zahtevnim serverskim okruženjima i kako bi se pružila duža ograničena garancija u odnosu na tipično dosutpne potoršačke grafičke kartice, i podržane su od strane AMD 24-časovne korisničke podrške. AMD FirePro S9000 serverska grafika je dostupna po maloprodajnoj ceni od $2,499 USD, a AMD FirePro S7000 serverska grafika je dostupna po maloprodajnoj ceni od MSRP of $1,249 USD.

Leave a Reply