PC računari

Nova AMD FX serija procesora donosi brže i bolje performanse

Ginisov svetski rekord drži AMD FX serija koja isporučuje vrhunsko iskustvo sa najviše osam otključanih jezgara i mogućnošću rada na 4.2 GHz

AMD je objavio dostizanje novog Ginisovog rekorda AMD FX porodice procesora (CPU) koji potvrđuje istoriju brenda u obezbeđivanju potpuno otključanog i prilagođenog iskustva u performansama za korisnike desktop račuara. U srcu najnovije AMD FX serije procesora je novi “Piledriver” multi-core arhitektura koja obezbeđuje do 15 procenata bolje performanse po nižoj ceni u odnosu na prethodnu generaciju – sa visokoperformansnim AMD FX procesorima.

Unapređene performanse za najnoviju arhitekturu su dizajnirane za multi-threaded aplikacije kao što je kreiranje sadržaja, video i audio kodiranje, igrice, što korisnicima omogućava izuzetan odziv i vrhunske performanse u izvršenju zadataka.

“Gejmeri i PC entuzijasti koji kupuju AMD FX procesore sada imaju više razloga za zadovoljstvo sa većom brzinom i vrednošću, a isporuka počinje danas,” rekao je Leslie Sobon, vice president of Desktop and Component Products, AMD. “Nakon što smo tržištu ponudili prvi i jedini osmojezgarni desktop procesor prošle godine, sada imamo još bržu i bolju arhitekturu koja će zadovoljiti korisnike koji tragaju za moćnim performansama.”

AMD FX otvara vrata novom svetu mogućnosti kada se kombinuje sa AMD tehnologijom, kao što je AMD 9-serija matične ploče i AMD Radeon™ HD 7000 serija grafičke karte sa AMD Eyefinity tehnologijom multi-monitor podrške. AMD takođe obezbeđuje preuzimanje nadogradnje za softver koja oslobađa kreativne korisnike da unaprede performanse sa AMD OverDrive™ mogućnostima, upravljaju igricama uz pomoć AMD Catalyst™ kontrolnog centra, ili iskoriste moć istovremenog rada više grafičkih kartica sa AMD CrossFire™ tehnologijom3.

“Nakon onoga što smo videli u prethodnim generacijama AMD FX serije, overclocker-i na HWBOT su nestrpljivi da otkriju šta nova AMD FX serija donosi igricama,” rekao je Frederik Colardyn, osnivač i CEO konkurentskog overclocking sajta, HWBOT.org. “Kako je prethodna generacija postavila svetski rekord, podizanjem na nove visine očekujemo da vidimo novu AMD FX seriju kako pomera granice još dalje.”

Od danas, novi AMD FX procesori biće dostupni za prodaju.

Leave a Reply