PC računari

Nova Chieftec Nitro napajanja namenjena igračima

Kompanija Chieftec predstavila je novu seriju napajanja sa oznakom Nitro. U ponudi su modeli snage u rasponu od 350 wati pa do 1200 wati. Pored vrhunskog kvaliteta i pouzdanosti, Chieftec je unapredio i dizajn ovih modela, pa mat boja i ugravirani logo ostavljaju moćan utisak.

Chieftec je celu seriju Nitro sertifikovao za efikasnost 80+. Najsnažniji model nosi oznaju BPS-1200C i može se pohvaliti efikasnošću većom čak i od 90 procenata što je izuzetan rezultat. Ovakav pristup korisnicima pruža uštedu energije, veću stabilnsot kao i niže raćune za struju. Chieftec je model BPS-1200C opremio snažnim ventilatorom od 140 mm, koji će istovremeno pružiti vrhunsko hlađenje napajanja, ali i doprineti uspešnom hlađenju celog kućišta. Pored toga, obezbediće i izuzetno tih rad i pored velikih opterećenja. Kao i drugi modeli ovog proizvođača i ovaj je opremljen termostatom, koji će podešavati brzinu rada ventilatora u zavisnosti od snage koju napajanje pruža u svakom trenutku. Tu su i druge zaštite, koje će sačuvati komponente računara od oštećenja. Ugrađene su zaštite od pregrevanja, naponskih skokova, preopterećenja i pada voltaže.

Chieftec je primenio kabl menadžment pa se oni koji se ne koriste mogu ukloniti, što takođe doprinosi boljem hlađenju komponenti unutar kućišta. Od kablova su prisutni svi potrebni za rad čak i najnovijih modela uređaja, od matičnih ploča pa do moćnih grafičkih kartica. Nova serija je već dostupna, a Chieftec ističe da su cene više nego povoljne.

Leave a Reply