PC računari

Nova Epson SureColor serija za štampanje velikih formata

Kompanija Epson već odavno nudi štampače velikih formata čiji udeo na tržištu grafike i predštampe iznosi gotovo 70 odsto. Međutim, mali broj ovih proizvoda je mogao da odgovori na očekivanja korisnika u segmentu štampača velikih formata, displeja i CAD rešenja. U februaru 2012. godine, kompanija Epson je najavila dugo očekivani SureColor SC-S30600, osnovni, četvorobojni model namenjen štampanju velikih formata i displeja zahvaljujući eko-solventnom mastilu. Zatim je na međunarodnom sajmu opreme za štampanje, koji je održan u periodu od 3. do 16. maja u Dizeldorfu u Nemačkoj, Epson predstavio SC-70600, osmobojni model visokog kvaliteta koji podržava metalik i bela mastila, kao i SC-S50600, četvorobojni model sa dvostrukom glavom za štampanje za veću produktivnost.

Korisnicima se može dopasti puno toga u vezi sa SureColor štampačima velikog formata koji nude izvrstan kvalitet štampe, bez kompromisa na brzini. Epsonova originalna UltraChrome GS2 i GSX eko-solventna mastila rezultat su sukcesivnih poboljšanja prethodnih proizvoda i prižaju postojanost i kvalitet koji su neophodni za bilborde i postere koji se nalaze na otvorenom.
Sa odličnim odnosom između cene i performansi, osnovni četvorobojni model SureColor SC-S30600 postao je predmet velike potražnje otkako je predstavljen na evropskom tržištu u februaru.

Neke od tehnologija i karakteristika koje utiču na visoke performance SureColor modela, kao i njihovu produktivnost i korisnost su sledeće:

  • Performanse koje se postižu zahvaljujući Micro Piezo TFP glavi štampača i veoma čvrstom ramu
  • Micro Piezo TFP glavu štampača koja se koristi kod SureColor modela Epson je razvio koristeći tanak sloj pezoelektričnih elemenata kako bi obezbedio precizno i brzo štampanje* sa gustinom mlaznica koja iznosi 360tpi. Dodatno, UltraChrome GS2 i GSX mastila koja koriste SureColor štampači predstavljaju eko-solventna mastila koja ne koriste jedinjeja nikla štetna po životnu sredinu i ne zahtevaju posebnu ventilaciju prostorije u kojoj se koriste. Ova mastila su takođe sposobna da daju izvanredan kvalitet štampe i širok spektar boja dok takođe nude postojanost u trajanju od 3 godine (prema Epsonovim standardima) bez potrebe za bilo kakvom zaštitnom laminacijom, čak i u nepovoljnim uslovima kojima su izloženi posteri i bilbordi.

*Brzina štampanja u režimu rada: SC-S30600 – 9.9 m2/h, SC-S50600 – 17.6 m2/h, SC-S70600 – 13.3 m2/h

U najopštijem smislu, važnost čvrstine rama proporcionalna je veličini štampača. Glava štampača kreće se iznad papira zahvaljujući delu koji se zove nosač. Kada ram nije dovoljno čvrst, čtampač vibrira i “savija se”. Međutim, ram kod SureColor štampača sklapa novi, potpuno robotizovani sistem. Nova tehnologija sklapanja daje štampaču visok nivo rigidnosti u samoj osnovi, omogućavajući time visoko precizno i stabilno nošenje koje omogućava preciznu aplikaciju kapljice mastila za superioran kvalitet štampe i brzinu.

Izvanredna upotrebljivost

SureColor štampači rešavaju mnoge probleme sa kojima su se korisnici suočavali prilikom korišćenja štampača velikih formata.
SureColor štampač postiže konzistentnu preciznost prilikom iskorišćenja papira od početka do kraja, automatski podešavajući tenziju papira (auto tension control), time dajući postojane otiske. Dosledan kvalitet štampe postiže se preko cele površine papira.
Uključuje snažne grejače za vezivanje mastila i sušenje pre nego što uđe u proces štampanja. Temperatura za svaki od tri grejača se može nezavisno podešavati.

Uključena je poluga tako da jedna osoba može sama ubaciti rolnu papira. LCD ekran dijagonale 2.5 inča daje korisniku lako razumljive informacije o nivou mastila, širini i preostaloj količini medija, nivou potrošenog mastila, temperature grejača i status štampača.
Kertridži visokog kapaciteta sa 700ml mastila smanjuju učestalost održavanja.

Ovo pokazuje Epsonova neumorna nastojanja da u SureColor štampače uključi sve karakteristike i performanse koje su neophodne u segmentu štampanja velikih fromata i displeja, što uključuje bilborde i vanjska rešenja za reklamiranje.
Epsonov cilj je da unese revoluciju u sve oblasti štampanje uz pomoć jedinstvene Micro Piezo tehnologije. SureColor štampači donose još veću vrednost za korisnika i približavaju Epson realizaciji sopstvene vizije.

Leave a Reply