PC računari

Nova generacija AMD FX procesora za PC entuzijaste i igrače

AMD FX serija procesora koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda pruža zapanjujuće PC iskustvo sa osam otključanih “Piledriver” jezgara koja rade na i do 4.2 GHz

AMD (NYSE: AMD) je objavio da je unapredio familiju AMD FX centralnih procesorskih jedinica (CPU-ova), zaslužnu za postavljanje Ginisovog svetskog rekorda[1], kojom se nastavlja tradicija brenda koji donosi u potpuno otključano i podesivo iskustvo korisnicima visoko performansnih desktop PC računara. U samom srcu najnovijih AMD FX procesora nalazi se “Piledriver” multi-jezgarna arhitektura koja pruža i do 15 posto veće performanse i smanjenu potrošnje po nižoj cenei u poređenju sa predhodnom generacijom[2] – cena najbržih AMD FX procenata niža je od $200. Veće performanse najnovije arhitekture dizajnirane su za multi-tredne aplikacije poput onih za kreiranje multimedijalnih sadržaja, video i audio enkodinga i igare, što korisnicima omogućava ekstremnu odzivnost i mega-tasking performanse.

“Igrače i PC entuzijaste koji kupuju AMD FX procesore sigurno će obradovati uvećanje radnog takta i pristupačnost koju od danas nudimo,” kaže Lesli Sobon (Leslie Sobon), potpredsednik desktop i komponentnih proizvoda, u AMD-u. “Pošto smo prošle godine prvi u industirji predstavili osmo-jezgarne desktop procesore, sada imamo još brže radne taktove i novu visoko-performansnu x86 arhitekturu jezgara za izlazak u sustet potreba naših najzahtevnijih kupaca.”

AMD FX CPU otvara vrata svetu beskrajnih mogućnosti, kada se nađe u kombinaciji sa drugim AMD-ovim tehnologijama, poput matičnih ploča baziranih na AMD 9-seriji čipsetova i AMD Radeon™ HD 7000 Serije grafičkim karticama sa AMD Eyefinity tehnologijom multi-monitorskog prikaza. AMD takođe nudi softver za preuzimanje koji oslobađa kreativne korisnike da unaprede performanse putem

AMD OverDrive™ alata, podešavaju njihovo igranje sa AMD Catalyst™ Control Center, ili iskoriste punu snagu vise paralelno povezanih grafičkih kartica putem AMD CrossFire™ tehnologije[3].

“Nakon onog što smo videli sa predhodnom generacijom AMD FX serije, overklokeri na HWBOT su veoma nestrpljivi da otkriju šta nova AMD FX serija donosi,” kaže Frederik Kolardin (Frederik Colardyn), osnivač i CEO takmičarskog overkloking sajta, HWBOT.org. “S obzirom da je predhodna generacija potukla svecki rekord u kategoriji radnog takta, pomerajući ga na novu visinu, očekujemo da će nova AMD FX serija podići tu lestvicu još više.”

Od danas, novi AMD FX CPU-ovi će biti dostupni u globalnoj prodaji.

Leave a Reply