Mac Pro
PC računari

Nova generacija Apple Mac Pro računara

Kompanija Apple® je upravo otkrila detalje u vezi budućnosti svoje Pro linije desktop radnih stanica  predstavljanjem sledeće generacije Mac Pro® računara. Dizajniran oko revolucionarnog termalnog jezgra, Mac Pro računar predstavlja potpuno novu pro desktop arhitekturu i dizajn koji je optimizovan za perfomanse kako iznutra tako i spolja. Uz novu generaciju Xeon procesora, dva grafička procesora iz profesionalne klase, Thunerbolt 2, PCIe sistem za čuvanje podataka baziran na fleš memoriji i ultra brzu ECC memoriju novi Mac Pro visine samo 9.9 inča poseduje neverovatnu količinu snage u jako malom paketu.

Mac Pro

“Uz najnovije Xeon procesore, dva FirePro GPU-a, ECC memoriju, PCIe sistem za čuvanje podataka baziran na fleš memoriji, Thunderbolt 2 i dizajn baziran na revolucionarnom termalnom jezgru sledeća generacija Mac Pro računara je svakako najradikalnija do sada”, izjavio je Philip Schiller, stariji potpredsednik globalnog marketinga u kompaniji Apple. “Sve ove perfomanse i mogućnosti za nadogradnju su upakovane u dramatičan i nov dizajn koji je zapreminski samo jedna osmina u odnosu na prošlu generaciju, a najbolje od svega, sastavljen je upravo ovde u SAD-u.”

 

Sledeća generacija Mac Pro računara je dizajnirana oko inovativnog unificiranog termalnog jezgra koje omogućava desktop računaru da efikasno deli sav svoj termalni kapacitet preko svih procesora. Rezultat je pro desktop sa neviđenim perfomansama spakovan u kućištu koje je jedna osmina u odnosu na trenutni model Mac Pro računara. Sledeća generacija Intel Xeon E5 procesora sa konfiguracijama do 12 jezgara omogućava duplo više perfomansi kada su u pitanju operacije sa pokretnim zarezom. Uz dva AMD FirePro grafička procesora profesionalne klase novi Mac Pro je do 2.5 puta brži u odnosu na trenutni Mac Pro i omogućava do neverovatnih 7 teraflopsa računarske snage. Novi Mac Pro takođe poseduje PCIe sistem za čuvanje podataka baziran na fleš memoriji koji je do 10 puta brži u odnosu na klasični desktop hard disk i najnoviju četvorokanalnu ECC DDR3 memoriju koja radi na 1866 MHz kako bi se omogućio prenos do čak 60 GBps kroz memoriju.* Uz svu tu snagu novi Mac Pro vam omogućava da bez muke obrađujete 4K video u punoj rezoluciji dok u isto vreme renderujete efekte u pozadini.

mac-book

 

Sledeća Mac Pro generacija računara poseduje do sada najveće mogućnosti za nadogradnju u odnosu na bilo koji drugi Mac®. Uz šest Thunderbolt 2 porta koji mogu isporučiti do 20 Gbps za svaki eksterni uređaj Mac Pro je savršen za povezivanje na eksterni sistem za čuvanje podataka, više šasija za PCI ekspanziju, audio i video razdelnike i najnovije eksterne monitore, uključujući i 4K desktop monitore. Svaki od ukupno šest Thunderbolt 2 porta podržava do šest uređaja kroz redno povezivanje što dovodi do mogućnosti za povezivanje ukupno 36 eksterna uređaja visokih perfomansi. Thunderbolt 2 je kompletno unazad kompatibilan sa postojećim Thunderbolt periferijama i omogućava vam da prebacujete podatke između Mac računara brže i lakše nego ikad.

Leave a Reply