PC računari

Nova generacija Fujitsu mono-servera

Nova generacija Fujitsuovih ormarskih i samostojećih servera (rack i tower) sa jednim ležištem za procesor (mono-socket), predstavlja iskorak u tehnološkim inovacijama, pružajući odličnu vrednost i raznovrsnost za korisnike kroz napredne operativne karakteristike po vrlo konkurentnim cenama. Serveri naredne generacije PRIMERGY TX150 S7 „tauer“ i RX100 S6 „rek“, dostupni su odmah u celom svetu[1].

Familija novih Fujitsuovih „mono-socket“ PRIMERGY servera ima potpuno novu arhitekturu baziranu na novim Intelovim procesorima i odlično upotpunuje asortiman servera sa dva ležišta za procesor, predstavljen krajem 2009. Nova generacija osnovnih servera specijalno je projektovana da iskoristi prednosti koje donosi najnovija Intelova serija procesora Zion 3400, kao i dual-kor procesori tehnologije 32nm, poznatih po kodnom-nazivu „Klarkdejl“ (Clarkdale), koje Intel upravo danas, 7. januara, predstavlja. Među njima su i procesori Intel Pentium G6950, Intel kor i3-500 i 540.

I PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 zasnovani su na prihvaćenoj standardnoj arhitekturi u ovoj industriji i nude višenamenska rešenja koja se lako nadograđuju. Namenjeni su korisnicima koji traže isplativu IT infrastrukturu sa naprednom operatvnom efikasnošću.

Napravljeni da pruže izuzetno visoki stepen modularnosti sistema, novi PRIMERGY rek i tauer serveri daju odličnu kombinaciju performansi što ih čini idealnim opštenamenskim serverima za mala i srednja preduzeća, kao i za druge infrastrukture koje nemaju neke usko specifičnu namenu. Istovremeno, zahvaljujući novoj generaciji efikasnijih modula za napajanje, ovi serveri imaju optimizovanu potrošnju energije.

Jens-Peter Sik (Jens-Peter Seick), potpredsednik „x86 server bisnisa“ u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Naša fleksibilna nova generacija PRIMERGY servera daje vrhunsku tehnologiju servera po vrlo pristupačnim cenama, pružajući korisnicima kojima je cena bitna vrhunske performanse, raznovrsnost i pouzdanost. PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 serveri su dovoljno fleksibilni i jaki da predstavljaju idealan izbor za opšte namene, i dovoljno pristupačni da budu veoma atraktivni za mala i srednja preduzeća.

Modularnost kombinovana sa snažnim performansama

U skladu sa Fujitsuovim fokusiranjem na stalno poboljšanje performansi PRIMERGY familije, poboljšanje performansi i povećanje energetske efikasnosti su ključne odlike novih PRIMERGY TX150 S7 i PRIMERGY RX100 S6 servera. Novi modeli su pojačani novim procesorima, novim PCIe slotovima druge generacije i SAS 2.0 interfejsima. Zahvaljujući svojoj novoj arhitekturi, novi serveri imaju izuzetne mogućnosti za proširenje – do 32GB RAM-a. I tauer i rek modeli predstavljaju novi proboj u performansama rada, oni su čak sposobni da podržavaju rad sa vrlo velikim bazama podataka, što je ranije bilo moguće samo korišćenjem naprednijih sistema.

PRIMERGY TX150 S7 server je dizajniran kao sistem za decentralizovane infrastrukture sa jednim „dual-kor“ i „kuad-kor“ procesorom. Ovaj fleksibilan server je odlična osnova za ekonomičnu konfiguraciju i može se koristiti i kao pouzdani server za baze podataka. Potvrđujući svoju raznovrsnost, PRIMERGY TX150 S7 ima veliki kapacitet za proširenje memorije, što znači da u virtuelnim okruženjima može da podnese i mnogo veća radna opterećenja za „svoju kategoriju“. Ukupno gledano, PRIMERGY TX150 S7 je bez premca u mogućnostima proširenja i raspoloživosti sistema i, za sisteme sa jednim procesorom, pojačanoj fleksibilnosti i pouzdanosti.

PRIMERGY RX100 S6 je mono-socket server optimizovane rek arhitekture. Ima vrlo visoku modularnost, energetsku efikasnost i sjajne performanse. Optimizovan je da radi kao istinski višenamenski server i dobro se uklapa u infrastrukture malih i srednjih preduzeća ili nespecifična okruženja kao što su farme veb-servera, terminal-serveri i infrastrukturni serveri. Modularni koncept čvrstih diskova, koji podržava ili dva diska od 3,5 inča ili četiri od 2,5 inča, pruža novi nivo tehničkih mogućnosti i omogućava podršku sistema za niz primena i IT scenarija. Modularna RAID konfiguracija podržava SATA, SAS i SSD hard diskove.

Leave a Reply