PC računari

Nova generacija HP consumer desktop računara

Novi HP desktop računari namenjeni kućnim korisnicima sa novim ekonomičnim dizajnom i unapređenim performansama stigli su i na srpsko tržište. Ovi računari štede radni prostor, oslobađaju korisnike velikog broja zamršenih kablova i nude najjednostavniji pristup muzici, filmovima i video igrama.

Posebnu zabavu i uživanje u radu pružaju touchscreen modeli, među kojima se ističu Touchsmart 310 i Touchsmart 610. Korisnici će prednosti novih HP TouchSmart računara osetiti zahvaljujući većoj mogućnosti pokreta, kvalitetnom ekranu i intuitivnoj kontroli dodirom. Touchsmart 610 pored izuzetnog dizajna, odlikuje i mogućnost naginjanja iz uspravnog položaja u skoro potpuno horizontalni, što korisnicima omogućava da poziciju ekrana maksimalno prilagode ugodnom radu. Široki LCD ekran s LED pozadinskim osvetljenjem pruža optimalne uglove gledanja, a korisnici mogu iskoristiti i mogućnost rotiranja do 180 stepeni da bi saržaj ekrana lako podelili s drugima.

“Kao lider u oblasti personalnih računara, HP je konstantno posvećen unapređivanju korisničkog iskustva i svaku novu generaciju računara pravi tako da bude intuitivnija i zabavnija za korišćenje, te da pruži više mogućnosti”, rekao je Jovan Dimitrijević, direktor grupe za personalne sisteme, HP Srbija. “Najnovija generacija desktop računara nije izuzetak. Novi dizajn računare čini lakšim i komfornijim za upotrebu, a korisnicima pruža dodatnu fleksibilnost.”

Za postavljanje većine desktop računara dovoljan je samo jedan kabl, a HP All-In-One konstrukcija štedi prostor tako da se računar vrlo lako uklapa u privatno ili poslovno okruženje. Radi lepšeg izgleda, kontrole računara su zgodno pozicionirane na levom i desnom obodu ekrana.

Novi HP desktop računari imaju HD ekran sa dijagonalom od 20 do 23 inča, u zavisnosti od modela, sa mogućnošću nagiba od 30 stepeni. Sve računare odlikuje i kvalitetan zvuk, posebno u slučaju HP TouchSmart i HP Pavilion Elite Desktop modela, koje karakteriše i Beats Audio tehnologija, koju su zajedničkim snagama razvili HP i Beats by Dr. Dre™, a koja omogućava da se muzika čuje upravo onako kako su umetnici to zamislili, odnosno onako kako zvuči u studiju.

Najnovija evolucija HP TouchSmart softvera omogućava još veću zabavu. Pristup digitalnom sadržaju je nikad lakši, kao i njegovo prilagođavanje korisniku. Jednostavnim dodirom, korisnik može da surfuje Internetom, gleda filmove, fotografije, sluša muziku.

Bilo da je u pitanju Intel ili AMD tehnologija, ovi računari će zadovoljiti sve porodične potrebe, ali i više od toga. Posebne mogućnosti imaće ljubitelji video igara, uz korišćenje multi-touch kontrole za nadmudrivanje neprijatelja. Tu se ističe naročito HP Pavilion Elite Desktop PC, koji uz unapređenu brzinu performanse i kreativne aplikacije nudi jedinstveno iskustvo u gejmingu.

U seriji novih stonih računara, izdvaja se i model All-in-One desktop računar koji je idealan za uklapanje u kućni prostor ili za hotele, kafiće i recepcije. Ovima računarom možete upravljati pomoću bežičnih periferija koje se isporučuju u paketu, a koje ćete lako moći da priključite obzirom da računar poseduje čak sedam USB portova.

All-in-One računar dolazi sa TV tjunerom, kao i daljinskim upravljačem, koji će vam omogućiti lako upravljanje reprodukcijom multimedijalnih sadržaja. Pored brojnih softvera koji dolaze u paketu sa ovim računarom, dostupna je i besplatna verzija Office 2010 sa potpuno funkcionalnim Word i Excel celinama.

Novi HP desktop računari mogu se naći u HP prodavnici u Ušće Shopping centru na drugom spratu i u ostalim prodavnicama kompjuterske opreme.

Leave a Reply