PC računari

Nova Lenovo radna stanica ThinkStation E31

ThinkStation E31 pruža nenadmašnu kombinaciju grafike, memorije, brzine i vrednosti

Lenovo danas je najavio radnu stanicu Lenovo ThinkStation E31, namenjenu profesionalcima koji zahtevaju moćnu desktop radnu stanicu. Ponuđena kao klasično kućište ili Small Form Factor (faktor male forme) (SFF), obe varijante obuhvataju izbor najnovijih brzih Intel ® Xeon ® E3 procesora zajedno sa poboljšanim performansama memorije i grafičkim mogućnostima.

„ThinkStation E31 je idealan izbor za mala i srednja preduzeća ili profesionalce koji se obično oslanjaju na desktop računare, ali kojima treba radna stanica sa dodatnim energetskim pojačanjem”, rekao je Robert Herman, direktor proizvoda i vertikalnih rešenja, poslovna jedinica za radne stanice, Lenovo.

„Budući da ima mogućnost da podrži najnovije CPU-intenzivne softverske aplikacije, ThinkStation E31 nudi preduzećima način da dobiju više od svog računara, a da ne moraju prethodno da obiju banku.”

Snažne, nesmetane performanse

ThinkStation E31 kućište i SFF predstavljaju pojedinačan Intel ® Xeon ® E3-200 v2 ili Core procesore, tako da aplikacije rade brzo i pouzdano, pomažući da se smanji zastoj. Korisnici takođe imaju koristi od koda radne stanice za ispravljanje grešaka (ECC) memorije koja praktično eliminiše kvarove u vezi sa memorijom, kao i 1600 MHz DDR3 memoriju DIMM, za primenu odziva i mogućnost da se obavlja više zadataka, bez usporavanja. USB 3.0 radne stanice sa 10 puta većom brzinom prenosa pomoću USB 2.0 dodaje se funkcijama produktivnosti radne stanice.

Oba modela nude profesionalne grafičke mogućnosti sa opcijom za nadogradnju na Intel ® HD grafiku P4000 ili NVIDIA Quadro 4000 u modelu kućišta i Q600 na SFF. Radne stanice rukovode velikim potrebama za skladištenje sa dva SATA III i dva SATA II portova, pored jednog omogućenog za eSATA preko kabla za PCI konzole.

Opremljen sa Windows 7 Professional, radna stanica ThinkStation E31 podržava niz aplikacija nezavisnih proizvođača softvera (ISV) za profesionalce u inženjeringu, dizajn i industriju finansijskih usluga, uključujući Autodesk Dassault, PTC i Siemens. 1

Održiva ekološka mašina

Ekološki orijentisan dizajn radne stanice obuhvata do 92 odsto efikasnosti energije. 2 Energy Star 5.2, EPEAT Gold i GREENGUARD sertifikacija kao i 80 Plus Platinum energetsko napajanje se štedljivo koristi i radna stanica hladnije radi. Pored toga, najnovija SFF (11L) opcija pruža idealan izbor za uštedu prostora za manje kancelarije.

Leave a Reply