quadro
PC računari

Nova linija Kepler baziranih NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih karti

NVIDIA je danas predstavila novu liniju NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih karti koje nude do sada neviđene perfomanse i mogućnosti profesionalcima u proizvodnji, medicini, ahritekturi, medijima, industriji zabave i inženjerima.

Kreirani na ultra efikasnoj osnovi NVIDIA Kepler arhitekture, najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svetu, novi proizvodi uključuju sledeće modele:

  • NVIDIA Quadro K4000 – Karta visoke klase koja omogućava vrhunske perfomanse u grafički intenzivnim aplikacijama. Poseduje 3 GB memorije, podršku za više monitora i stereo mogućnosti u “single slot”dizajnu.
  • NVIDIA Quadro K2000 – Karta srednje klase koja nudi odlične perfomanse u velikom broju profesionalnih aplikacija. Dolazi sa 2GB memorije kako bi radili sa velikim modelima i podrškom za više monitora za unapređenu produktivnost.
  • NVIDIA Quadro K2000D – Varijanta Quadro K2000 karte sa “native” podrškom za dva dual link DVI konektora koji se mogu iskoristiti u medicini za monitore ultra visoke rezolucije.
  • NVIDIA Quadro K600 – Osnovni model sa odličnim perfomansama i sertifikatom za vodeće aplikacije. Opremljen sa 1 GB memorije i niskoprofilnog dizajna za maksimalnu fleksibilnost pri upotrebi.

quadro

Nove karte proširuju Quadro tehnološku familiju koja uključuje modele kao što su Quadro K5000, Quadro K5000 za Mac i kompletnu liniju  Quadro mobile workstation proizvoda kako bi pružili nenadmašno profesionalno iskustvo, unapređen vizelni radni prostor i dokazanu Quadro kompatibilnost i sigurnost. Neke od mogućnosti su:

 

  • Streaming multiprocessor engine (SMX) sledeće generacije koji omogućava do 50% brže vizuelne perfomanse i duplo više računarske snage u odnosu na prošlu generaciju.
  • Više memorije i bržu memoriju kako bi dizajneri i animatori radili sa velikim modelima i bogatijim scenama dok održavaju glatku interaktivnost tokom dizajna, vizuelizacije i simulacije.
  • Ekskluzivne NVIDIA FXAA (fast approximate anti-aliasing) i NVIDIA TXAA (temporal anti-aliasing) tehnologije koje omogućavaju kvalitet grafike na nivou filmova dok u isto vreme održavaju potpuno interaktivno iskustvo u poređenju sa tradicionalnim pristupom.
  • Podršku za do četiri displeja sa jedne karte, omogućavajući proširenje radnog prostora i višu produktivnost uz dramatično pojednostavljeno postavljanje displej zidova.
  • NVIEW® Desktop menadžment softver koji povećava ličnu produktivnost sa multi displej porešavanjem kroz intuitivni menadžment prozora, virtuelne desktope i menadžment aplikacija.

“NVIDIA Quadro karte sa Kepler arhitekturom nude bezkompromisno obrzanje rada korisnicima koji imaju velike zahteve po pitanju računarske grafike”, izjavio je Sandeep Gupte, viši  direktor grupe profesionalnih rešenja u kompaniji NVIDIA. “Kepler nudi GPU rešenje koje je spremno za budućnost bilo da profesionalci žele više realističnosti i fizike u svojim proizvodnim procesima ili rade sa kompleksnim zahtevima kao što je 4K sadržaj za film ili televiziju”.

Sertifikacija i podrška

Više od 150 vodećih softverskih kompanija sertifikuje i podržava radne stanice koje pokreću Quadro kartice koje su stekle zvanje najčešće preporučenih i najbolje balansiranih profesionalnih grafičkih rešenja.

Vodeći svetski proizvođači radnih stanica i opreme kao što su HP, Lenovo, Dell i Fujitsu, i sistem integratori kao što su BOXX Technologies i Supermicro će ponuditi nove Quadro sisteme.

Leave a Reply