PC računari

Nova NVIDIA Quadro grafička rešenja donose snagu Fermi arhitekture

NVIDIA je danas najavila ekspanziju svoje visoko nagrađivane serije NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih rešenja zasnovanih na NVIDIA Fermi™ arhitekturi. Novi Quadro 2000, namenjen srednjoj klasi sa 192 NVIDIA CUDA procesorskih jezgara i ulazni model Quadro 600 sa 96 CUDA procesorskih jezgara donose račuanrske i vizualizacuione prednosti napredne Fermi arhitekture u sve segmente tržišta.

Quadro 2000 pruža 1.5x veće geometrijske perfomanse u odnosu na prethodnu Quadro generaciju srednje klase1 i koristi novi NVIDIA Scalable Geometry endžin kako bi isporučio dramatično više perfomanse pri upotrebi vodećih CAD i DCC aplikacija kao što su SolidWorks i Autodesk 3ds Max.

“Mi verujemo u tehnologiju koju je NVIDIA ugradila u svoje nove Quadro grafiičke karte, najviše u Fermi arhitekturu koja je izuzetno rešenje za korisnike SolidWorks softvera širom sveta”, izjavio je Nick Iwaskow, menadžer u korporaciji Dassault Systèmes SolidWorks.  “Sa očekivanom sertifikacijom Quadro 2000 karti, SolidWorks očekuje da nova Quadro rešenja pomognu dizajnerima i inženjerima pri izradi detaljne geometrije, simulacije i analize u realnom vremenu uz visoki kvalitet koji im je potreban”.

Novi, ulazni model, Quadro 600 je fleksibilno rešenje sa najboljim perfomansama po vatu2 namenjeno aplikacijama kao što je Autodesk AutoCAD 2011, omogućavajući profesionalnim dizajnerima da rade na modelima koji su duplo veći i kompleksniji u odnosu na modele koji su se koristili na prethodnoj generaciji.

“Na prošlomesečnoj GPU tahnološkoj konferenciji svet je naučio sve o snazi naše Fermi arhitekture i načinu na koji se koriste NVIDIA Quadro GPU-ovi kako bi rešili neke od najkompleksnijih svetskih problema”, izjavio je Jeff Brown, generalni menadžer grupe profesionalnih rešenja u kompaniji NVIDIA. “Sa novim Quadro rešenjima mi dajemo tu snagu svim profesionalnim kreatorima sadržaja i korisnicima CAD rešenja”.

Quadro 2000 i Quadro 600 poseduju po 1GB grafičke memorije i obe karte su kompatabilne sa novim NVIDIA 3D Vision™ Pro naočarima nudeći moćan način za vizalizaciju i analizu kroz visokokvalitetnu stereoskopsku 3D sliku.

Dizajnirano, konstruisano i proizvedeno od strane kompanije NVIDIA po najvišim standardima kvaliteta

Quadro profesionalne grafičke karte su dizajnirane i proizvedene od strane kompanije NVIDIA kako bi pružile najbolje perfomanse, pouzdanost, kompatibilnost i stabilnost u industriji pri korišćenju profesionalnih aplikacija. Softverske kompanije kao što su Adobe, Autodesk, Dassault Systems i SolidWorks konstantno sertifikuju Quadro profesionalna grafička rešenja za svoje korisnike čiji opstanak zavisi od  njih.

NVIDIA Quadro 2000 i Quadro 600 su konstruisane po industrijskim standardima, uključujući OpenGL 4.1, DirectX 11, Shader Model 5.0, DirectCompute i OpenCL. Takođe podržavaju NVIDIA CUDA arhitekturu paralelnog računarstva koja omogućava dramatične pomake u računarskim perfomansama. Sa mogućnostima kao što su 30-bitna reprodukcija boja (10 bita po boji), ova Quadro rešenja omogućavaju prikaz milijardi varijacija boja kako bi imali bogatu i kvalitetnu sliku sa najširom dinamikom. Obe karte su PCI Express 2.0 kompatibilne i poseduju ultra tih dizajn sa projektovanom akustikom koja omogućava rad na ultra tihim desktop sistemima.

Najnovija linija Quadro GPU-ova podržava CUDA arhitekturu paralelnog procesiranja i NVIDIA endžine za akceleraciju aplikacija kako bi omogućili najbolje perfomanse na svetu preko velikog broja aplikacija. Dodatno, ova nova rešenja podržavaju i NVIDIA Mosaic tehnologiju3 koja omogućava bilo kojoj aplikaciji da koristi jednu ili više Quadro karti i skalira do čak osam displeja visoke rezolucije. Bilo da je u pitanju CATIA, 3ds Max, PowerPoint ili Google Earth, korisnici mogu jednostavno kliknuti na maximize taster i aplikacija će se bez ikakvih problema raširiti na sve povezane displeje.

“Kao vodeći svetski workstation brend, Dell Precision radne stanice su dizajnirane od samog početka specijano za profesionalce kojima su potrebne ultimativne perfomanse sistema, grafička i ISV integracija aplikacija”, izjavio je Greg Weir, senior menadžer za Dell Precision radne stanice i ISV marketing. “NVIDIA Quadro GPU-ovi, u kombinaciji sa našim Dell Precision radnim stanicama isporučuju ono što se očekuje od njih sa izuzetnim odnosom cene i kvaliteta, superiornim perfomansama i podrškom za najrazličitije aplikacije kroz sve segmenata tržišta.”

Dostupnost i cene

Quadro 2000 ($599 MSRP, USD) i Quadro 600 ($199 MSRP, USD) karte su dostupne od strane vodećih globalnih proizvođača radnih stanica, uključujućiDellHPLenovo, a takođe i od autorizovanih partnera za distribuciju, uključujući: PNY Technologies u severnoj americi i evropi,  ELSA u japanu, i Leadteku ayijsko-pacifičkom regionu.

Leave a Reply