PC računari

Nova serija Verbatim hard diskova sa “zelenim softverom”

Verbatim je predstavio novu generaciju još manjih i lakših prenosnih hard diskova, idealnih za nošenje u džepu ili torbici. Verbatimovi novi prenosni diskovi Store `n` Go takođe nude program GREEN BUTTON, koji pomaže u smanjenju potrošnje energije i produžava očekivani radni vek diska, tako što automatski ili na zahtev korisnika prebacuje disk u način rada u kom se štedi energija.

Novi Verbatimovi diskovi Store `n` Go Portable dolaze opremljeni interfejsom USB 2.0, u kapacitetima od 250 GB, 320 GB, 500 GB, 640 GB i 750 GB. Za korisnike koji žele poboljšane performanse, ovi diskovi će ubrzo biti dostupni i u verzijama sa USB 3.0 interfejsom, te kombinovanim eSATA/USB 2.0 interfejsom.

* Nova serija manja je i lakša od prethodnika
* Meri samo 81 mm po širini, 117 po dužini i 16 po debljini
* Kapacitet od 250 GB do 1 TB
* Program GREEN BUTTON smanjuje potrošnju energije i produžuje očekivani radni vek
* Diskovi dolaze sa programima Nero BackItUp and Burn Essentials

Prenosno skladištenje podataka na kompaktnom uređaju

Dimenzijama 81 x 117 x 16 mm, novi diskovi Store `n` Go (kao i njihovo pakiranje) su gotovo 30% manji od prethodne generacije, a masom od 135 grama su takođe 20% lakši, što ih čini jednima od najlakših 2,5-inčnih eksternih diskova danas dostupnih na tržištu i jednostavnijima za korišćenje nego ikad pre.

Zahvaljujući sistemu FAT32, diskovi su kompatibilni sa operativnim sustavima Windows i Mac OS. Verbatimovi diskovi Store `n` Go dostupni su u velikom broju različitih modela, sa kapacitetima od 250 GB do 1 TB, što omogućuje svakom korisniku da pronađe disk koji mu odgovara – bez obzira na to koliki kapacitet mu treba.

Softver za back-up, snimanje CD/DVD/Blu-ray medija i uštedu energije

Sa Verbatimovim prenosnim diskovima Store `n` Go dolaze dva softverska paketa, uključujući Nero BackItUp and Burn Essentials, koji kombinuje tri važne funkcije: osim redovne izrade back-upa, korisnici sa njim takođe mogu snimati slike, filmove i druge materijale na CD, DVD ili Blu-ray diskove te vratiti oštećene datoteke iz pomoć alata Nero RescueAgent.

Program GREEN BUTTON smanjuje potrošnju energije i produžuje očekivani životni vek uređaja tako što automatski prebacuje disk u način rada “sleep” nakon unapred zadanog intervala ili nakon što korisnik klikne GREEN BUTTON na desktopu.

Leave a Reply