PC računari

Nova Smart linija napajanja iz Chieftec-a

Kada su u pitanju zahtevi za visokom efikasnošću uz pristupačne cene, nova Chieftec-ova Smart serija napajanja (350W – 700W) trenutno nudi najviše na tržištu. Napajanje iz ove serije imaju fiksiran napon na 230V i ekskluzivno su dizajnirana za evropsko tržište. Karakteriše ih pouzdanost, vrhunska izrada i veoma pristupačna cena, a zavisno od modela sa njime se može uštedeti i do 30% električne energije (poređeno sa sličnim napajanjima). Ovaj podatak jasno govori koliko se Chieftec brine za životnu sredinu, s tim da eko priča ovog proizvođača u ovom slučaju počinje još od samog pakovanja u kojima se Smart napajanja isporučuju. Reč je o hemijski lako razgradivim kutijama koje nemaju nikakav štetan uticaj na okruženje i jednostavno se recikliraju.

Ono što je fizički karakteristično za sva napajanja iz Smart serije (GPS-400A8, GPS-500A8, GPS-600A8 i GPS-700A8) jeste da dolaze sa kablovima dužine 80 cm, zahvaljujući kojima se mogu instalirati i u najveća kućišta. Još interesantnije je da su svi glavni kablovi grupisani i prekriveni crnom aerodinamičnom mrežom koja sprečava pojavu šume kablova u kućištu, čime se dobija na boljoj cirkulaciji vazduha oko vitalnih komponenti.

Smart serija napajanja ispunjava najstrožije kriterijume kako u pogledu radnih karakteristika, tako i po pitanju kvaliteta. U nekim segmentima čak i nadmašuje propisane EuP i ErP standarde, što je omogućilo implementiranje ekoloških Green-IT PC sistema prema novom Energy Star 5.0 propisu. To u praksi znači da nema više žrtvovanja performansi zarad stabilnosti, kao i daleko manju potrošnju leketrične energije u svim radnim uslovima. Preciznije rečeno energetska efikasnost kod Smart serije napajanja ide i do 80%, što smo do sada viđali samo kod dosta skupljih modela.

U proizvodnji ovih napajanja Chieftec je koristio samo proverene elektronske komponente visokog stepena otpornosti. Tako, ugrađeni ventilator od 120mm može da hladi napajanja u zavisnosti od opterećenja i temperature i dizajniran je da se automatski prilagođava radnim i temperaturnim situacijama. Sva napajanja iz Smart serije odrađena su u uobičajenoj PS2 formi i sposobna su da odgovore na najnovije ATX 2.3 specifikacije.

Ekološko pakovanje, besprekoran kvalitet izrade, visok nivo efikasnosti, kao i dug životni ciklus Chieftec Smart napajanja dovoljan su razlog za preporuku svima koji planiraju sklapanje brzog i pouzdanog PC-ja!

One thought on “Nova Smart linija napajanja iz Chieftec-a

  1. Aca

    Chieftec је закон. Питам се, питам се, каква су по квалитету ова њихова напајања која могу да се набаве у Србији?

Leave a Reply