PC računari

Nove potvrde unapređenja Fujitsu sistema za skladištenje podataka na disku

Fujitsu danas objavljuje da je njegov fleksibilni modularni sistem za skladištenje podataka na diskovima, ETERNUS DX, ostvario najveću brzinu na svetu u isporuci traženih podataka i pristupu podacima, uz najbolji odnos cene i performansi – u domenu sistema namenjenih srednjem segmentu tržišta koji koriste dual-kontrolere. Kompletna najnovija generacija osnovnih modela Fujitsu storage-sistema, usredsređena na fleksibilnost u radu i bezbednost podataka celokupne familije proizvoda, postigla je značajna poboljšanja u odnosu na prethodne modele od pojavljivanja na tržištu, u maju 2011.

Brzina sistema i odnos cena/performanse direktno utiču na produktivnost korisnika i dobit koju mogu da očekuju od sredstava uloženih u taj sistem (ROI). ETERNUS DX sistemi za skladištenje podataka su najbolji u svojoj klasi u upravljanju transakciono orijentisanim aplikacijama, kao što su baze podataka, mejl serveri, bankarska i telekomunikaciona okruženja i druge onlajn aktivnosti koje zahtevaju obradu velikog broja zahteva. U tržišnom segmentu malih i srednjih preduzeća, „gladnih za informacijama“ i ujedno osetljivih na cenu proizvoda, ovi sistemi predstavljaju nezamenjivu „snagu“ koja može da im ponudi fleksibilan operativni kapacitet i pouzdanu zaštitu podataka.

Solidnost upotrebe ovih rešenja u praksi dobro ilustruje primer Evropske južne opservatorije (European Southern Observatory), koja ih koristi kao potporu za istraživanja svemira. Alizder Mening, vođa tima „ALMA arhivskog podsistema“ u okviru ove opservatorije, objašnjava da njihov radio teleskop ima ekstremne zahteve prema sistemu za skladištenje podataka. „Nakon poređenja nekoliko opcija dostupnih na tržištu, ETERNUS DX modeli su se jednostavno izdvojili od drugih i pokazanim performansama i faktorom povraćaja investicije, pa je Fujitsu bio logičan izbor za dobavljača.”

Nezavisno testiranje Fujitsu ETERNUS DX80 S2 disk storage sistema, koje je sprovela organizacija Storage Performance Council (SPC), otkrilo je da tokom rada pod punim, 100-procentnim opterećenjem, ovaj sistem isporučuje podatke brzinom od 34.995,02 IOPS-a (tehnički termin za propusni opseg) IOPS™(1). Taj rezultat poredi se sa rezultatima prethodne S1 generacije od 19,492.86 IOPS-a, kojima je postavljen novi svetski rekord 2009. godine. Razlika, odnosno pomak, iznosi 80 posto poboljšanja u brzini i performansama novog ETERNUS DX80 S2 disk storage sistema u poređenju sa ETERNUS DX80 S1 rešenjem, kada je reč o unošenju, pristupanju i arihiviranju podataka.

Izveštaj SPC takođe otkriva i da druga generacija Fujitsu ETERNUS DX80 sistema za skladištenje podataka ima i značajno bolji odnos cena-performanse, u poređenju sa prethodnom, od 3,45$ po SPC-1 IOPS do 2,25$ po SPC-1 IOPS. Tako nova generacija, oznake S2, donosi 35 posto veću vrednost korisnicima.
Markus Šnajder, rukovodilac Grupe za razvoj storage proizvoda u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, napominje da skalabilnost, odnosno mogućnost srazmernog uvećanja neke karakteristike sistema, nije više važna samo kada je u pitanju skladišni kapacitet, već i kada su u pitanju performanse i nivo zahtevanog servisa. „To su sada ključni parametri na osnovu kojih se klijenti odlučuju za rešenje za upravljanje podacima. ETERNUS DX briljira u ovim aspektima, što zvanični SPEC rezultati najbolje potvrđuju”, kaže on.

Leave a Reply