PC računari

Nove serije Canon MFP uređaja obezbeđuju ekonomičnu crno belu štampu izuzetnih performansi

Canon kompaktna serija imageRUNNER 2500 i osnovna serija imageRUNNER 2300 predstavljaju ekonomično i produktivno rešenje za crno-belu štampu

Kompanija Canon Europe, globalni lider u tehnologijama digitalizacije i štampe dokumenata, predstavila je novi prošireni asortiman kompaktnih crno-belih A3 multifunkcijskih uređaja – serije imageRUNNER 2500 i imageRUNNER 2300. Obe serije su projektovane tako da obezbede produktivnu i ekonomičnu crno-belu štampu za radne grupe i organizacije male ili srednje veličine.

Serija imageRUNNER 2500 zameniće sadašnju seriju iR 2018/30. Proširen asortiman od deset kompaktnih uređaja obezbeđuje ekonomične mogućnosti štampanja, kopiranja, skeniranja i slanja za male i srednje radne grupe.

Nove serije povećavaju produktivnost zahvaljujući poboljšanim performansama, brzinama od 45 strana u minuti, velikim kapacitetom papira, brzim odzivom iz stanja mirovanja i prvom kopijom dostupnom za samo 3,9 sekundi.

Korisnici mogu brzo i efikasno da skeniraju dokumenta u boji a zatim ih šalju pomoću Canon-ove „i-Send“ funkcije na brojne destinacije uključujući mrežu, FTP lokacije i elektronsku poštu. Takođe, ovi uređaji prave visokokvalitetni kompresovani PDF fajl za brzo i lako deljenje elektronskom poštom.

Nove serije povećavaju efikasnost i upotrebljivost velikim intuitivnim ekranom koji je osetljiv na dodir kao i mogućnošću da skenirana dokumenta čuvaju direktno na USB stiku. Izuzetno produktivno automatsko dvostrano štampanje i opcioni interni sistem heftanja dodatno štedi vreme i potreban trud.

Serija imageRUNNER 2500 nudi niže troškove rada i održavanja i ima dizajn koji omogućava jednostavno servisiranje. Bubanj veće izdržljivosti takođe smanjuje vreme i trud potreban za održavanje. Mrežni uređaji omogućavaju IT administratorima da kontrolišu svaki multifunkcijski uređaj u mreži sa udaljene lokacije pomoću „iW“ konzole za upravljanje (iW Management Console). Jednostavnu integraciju u postojeći IT sistem organizacije omogućavaju kompatibilnost i sa PCL i sa PostScript tehnologijom. Serija imageRUNNER 2500 je takođe kompatibilna sa Canon-ovim alatom za daljinsko održavanje „e-Maintenance“, koji maksimizuje vreme funkcionisanja putem daljinske dijagnostike. Ako se desi greška ili kvar, momentalno se šalje obaveštenje ovlašćenom servisu. Daljinsko održavanje može da smanji i administrativna opterećenja kroz automatizovano čitanje, merenje i praćenje potrošnog materijala.

Pol Rountri, marketing menadžer sektora za upravljanje proizvodima i strategije, u kompaniji Canon Europe, rekao je: „Sada, više nego ikada pre, organizacije traže načine za kontrolu troškova i povećanje produktivnosti. Naš novi prošireni asortiman monohromatskih uređaja omogućava ekonomične funkcije crno-belog štampanja, kopiranja, skeniranja i slanja i sve to uz dizajn koji obezbeđuje uštedu prostora i jednostavnu upotrebu.

Serija osnovnih modela imageRUNNER 2300 namenjena je manjim radnim grupama i organizacijama koje nemaju potrebu za svakodnevnim štampanjem u boji. Novi uređaji zamenjuju uspešan model iR 2318L i povećavaju efikasnost radnih mesta brzinom štampe od 20 stranica u minuti, odličnim vremenom odziva i LCD ekranom sa pet linija koji je jednostavan za upotrebu. Osim toga, ovi uređaji nude organizacijama ekonomično rešenje za štampu i fleksibilnost opcionog mrežnog štampanja i skeniranja koje omogućava radnoj grupi da deli jedan uređaj.

Obe serije su sertifikovane „EnergyStar“ oznakom i nude energetsku efikasnost zahvaljujući maloj prosečnoj potrošnji električne energije* koja je vodeća u klasi. Nova imageRUNNER 2500 serija troši samo 1,5 vat u stanju mirovanja.

Rountri nastavlja: „Nije svim organizacijama potrebno rešenje za štampu u boji, posebno manjim kompanijama ili organizacijama iz pravnog i javnog sektora. Nova serija kompaktnih MFP crno-belih uređaja namenjena je potrebama ovog tržišta za ekonomičnim rešenjem za štampu visokih performansi.“

Serija Canon imageRUNNER 2500 obuhvata uređaje Canon imageRUNNER 2520/i, 2525/i, 2530/i, 2535/i, i 2545/i. Serija Canon imageRUNNER 2300 obuhvata uređaje imageRUNNER 2318 i 2320. Obe serije će biti dostupne širom Evrope od 1. februara 2010. godine.

Leave a Reply