PC računari

Nove Verbatim memorijske kartice kapaciteta do 32 GB

Verbatimove nove memorijske kartice SDHC (Secure Digital High Capacity) Class 10 garantuju minimalnu brzinu prenosa podataka od 10 MB/s. Velike brzine zapisivanja podataka i enormni kapaciteti čine ove kartice idealnima za upotrebu u uređajima koji traže dosta memorije kao što su digitalni fotoaparati i kamere, ali i mobilni telfoni, GPS uređaji, PDA uređaji ili MP3 plejeri.

SDHC kartice se nude u kapacitetima od 4 GB do 32 GB, u standardnoj ili mikro veličini. U prodavnicama se nalaze već sada, po cenama od 1.199 Din (SDHC 4GB), 1.699 Din(SDHC 8GB), 3.380 Din (SDHC 16 GB), 5.999 Din (SDHC 32 GB), 999 Din (microSDHC 4GB),1899 Din (microSDHC 8GB), 2999 Din (microSDHC 16 GB).

SDHC kartice dizajnirane su za upotrebu u kompatibilnim digitalnim kamerama, prenosnim uređajima za reprodukciju muzike, videokamerama, pametnim telefonima, računarima ili drugim uređajima. Povećana upotreba videa visoke definicije i fotografija visoke rezolucije i razne mobilne aplikacije zahevaju sve veći kapacitet za skladištenje podataka i sve veće brzine prenosa. SDHC kartice zbog toga garantuju minimalnu brzinu prenosa koju su u stanju kontinuirano održavati, a ne maksimalnu trenutnu brzinu.

Specifikacija SDHC Class 10 garantuje minimalnu brzinu penosa podataka od 10 MB/s. Ove kartice koriste datotečni sistem FAT32 koji je pogodan za primene koje zahtevaju veći kapacitet, a posebno za video visokog kvaliteta. Verbatimove SDHC kartice su poptuno kompatibilne sa svim SD-standardima. Takođe, sadrže zaštitu od zapisivanja, kako bi sprečile slučajno brisanje podataka. SDHC kartice koriste isti fizički format kao SD kartice, ali se ne mogu koristiti sa uređajima koji ne podržavaju specifikaciju SDA 2.0.

Micro SDHC kartice za mobilne telfone

Trenutno najmanji dostupni format memorijskih kartica, microSDHC kartice dizajnirane su posebno za mobilne telefone. Ove sićušne kartice troše vrlo malo struje i time produžavaju trajanje baterije na mobilnom telefonu. Mogu se takođe koristiti u GPS uređajima, MP3 plejerima, digitanim kamerama i PDA uređajima. Popis kompatibilnih uređaja se povećava dnevno, a Verbatimove microSDHC kartice kompatibilne su i as adapterima za SDHC slotovima.

“Sa najnovijim SDHC Class 10 karticama visokih performansi, u standardnoj i mikro veličini, Verbatim proširuje svoj portfolio memorijskih kartica kako bi zadovoljio rastuće zahteve za karticama većeg kapaciteta i bržeg pristupa podacima,“ kaže Hans Christoph Kaiser, Business Development Manager za flash i USB memorije u kompaniji Verbatim EUMEA. “Sa dvije različite veličine i kapacitetima od 4 GB do 32 GB, nudimo vrhunske memorijske kartice za sve korisnike. ”

 

Leave a Reply