PC računari

Novi AMD A-Serije procesori donose veće performanse, veći broj jezgara i HD 7000 grafiku

AMD  je objavio dostupnost, u maloprodaji i distributerskom kanalu, druge generacije AMD A-Serije Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova) namenjenih desktop računarima, računarima male forme-izrade i PC računare za kućne bioskope. Ovi novi APU-ovi ciljaju na sve PC entuzijaste koji sami vole da sklapaju svoje sisteme, na napredne igrače i maloprodajne trgovce koji žele da unaprede svoju računarsku infrastrukturu sa pristupačnim performansama, diskretnog-nivoa grafikom, više-jezgarnim i brzim procesorima za izuzetnu odzivnost.

Druga generacija AMD A-Serije APU-ova namenjenih desktop računarima dostupna je u cenovnom rasponu od $55 do $122 USD1. U poređenju sa konkurentskom ponudom sličnih cena, novi APU-ovi nude više jezgara, veću brzinu, najbolje-u-klasi iskustvo zabave i lak put dogradnje baziran na stabilnoj infrastrukturi FM2 podnožja2. AMD APU korisnici takođe dobijaju pristup AMD App Zoni i obimnoj listi akcelerisanih aplikacija koje se oslanjaju na potpunu računarsku moć APU-a.

Sa podrškom za DirectX® 11 hardversku akceleraciju na AMD Radeon™ grafici i AMD Eyefinity tehnologiju korisnicima će se pružiti živopisnije iskustvima zabave. Novi AMD A-Serije APU-ovi su idealno rešenje za sisteme koji će pokretati veoma-isčekivani Microsoft Windows® 8 kao i današnji Microsoft Windows® 7 operativni sistem.

“Novi AMD A-Serije APU je idealan za svakoga ko razmišlja o novom desktop računaru ili PC računaru za kućni bioskop sa najboljim odnosom cena i preformansi,” kaže Lesli Sobon (Leslie Sobon), korporativni potpredsednik, desktop i komponentnih proizvoda u AMD-u. “Kombinacija procesorske brzine, više računarskih jezgara i diskretnog-nivoa grafike koju poseduju AMD A-Serije APU-ovi druge generacije čini ih izuzetnom platformom za igrače i PC entuzijaste.”

Više jezgara, veća brzina i veća vrednost

Druga generacija AMD A-Serije APU pruža veće performance i više sposobnosti u odnosu na prethodnu generaciju:

· Duplo bolje performance po vatu; preko 700 GFLOP-sa računarskih performansi3

· I do 4.2 GHz maksimalne radne frekvencije

· Otključana Centralna Procesorska Jedinica (CPU) sa AMD OverDrive™ softverom za postizanje brzine i do 6.5 GHz u ekstremnom overklokingu4

Sa AMD Turbo Core 3.0 Tehnologijom za CPU i Grafičku Procesorsku Jedinicu (GPU), performanse druge generacije AMD A-Serije APU-ova se unapređuju automackim podizanjem radnih frekvencija GPU i CPU jezgara. PC korisnici koji tragaju za ultimativnom kontrolom i podešavanjima njihovih sistema mogu iskoristiti AMD OverDrive softver za overklokovanje CPU-a i GPU-a ali takođe i za povećavanje radne frekvencije memorije kako bi postigli superiorno igračko iskustvo.

Bolji video prikaz i igranje sa AMD Radeon™ Grafikom

Druga generacija AMD A-Serije APU-ova sadrži AMD Radeon™ HD 7000 serije grafiku, koja pruža visokih-performansi grafiku diskretnog-nivoa. Ovi APU-ovi proširuju AMD-ovo nasleđe lidera na polju igara, unapređenjem performansi kako za CPU tako i za GPU5 u poređenju sa prethodnom generacijom i donose podršku za:
· AMD Eyefinity Tehnologiju – Jedinu multi-monitorsku tehnologiju koja pod Windows® 8 operativnim sistemom pruža iskustvo jedinstvene-površine preko i do četiri monitora. Po prvi put, ova impresivna tehnologija je dostupna i na APU-u bez potrebe za diskretnom grafičko karticom.
· Industriski-vodeću, visokih-performansi DirectX® 11 grafičku arhitekturu koja pruža puno HD1080p igranje sa veoma živopisnim detaljima.
· Podršku za AMD Radeon™ Dual Graphics koja donosi unapređenje performansi i do 75 procenata kada se APU-u6 doda diskretna grafika. AMD Radeon™ Dual Graphics tehnologija takođe nudi podršku i za DirectX® 9 i 10 za starije igre, i koristi nove AMD CrossFire™ Aplikativne profile za lakše dogradnje.

Lak put dogradnje

Druga generacija AMD A-Serije desktop APU-ova kombinuje AMD-ovu “Piledriver” CPU arhitekturu naredne generacije sa AMD Radeon™ HD 7000 serije grafikom na novoj infrastrukturi FM2 matičnih ploča koje pružaju nove sposobnosti i brilijantno vizuelno iskustvo, na platformi spremnoj za buduća unapređenja.

Na matičnim pločama sa FM2 podnožjem biće dostupne tri različite opcije čipseta, svaka sa različitim setom funkcijonalnosti: AMD A55, A75 i A85X. Ovi čipsetovi podržavaju AMD Memoriske Profile koji omogućavaju grafičkoj memoriji da radi na radnoj frekvenciji od 1866 MHz, sa ubrzanjem od 266MHz za dodatne performanse.

Podrška u industriji

MSI
“Kombinovanjem druge generacije AMD A-Serije APU-ova sa novim MSI-jevim FM2 matičnim pločama stvara se platform koja nudi fleksibilnosti i igračke performans, naprednim tehnologijama poput MSI OC Genie,” kaže Ted Hjung (Ted Hung), potpredsednik Departmana za Matične Ploče, u MSI-u. “Mi smo spremni da tržište impresioniramo sa stabilnošću i visokim preformansama naših proizvoda koji su sjajan dom za nove AMD-ove APU-ove.”
ECS
“Performanse, cena i mogućnosti nadogradnje koju poseduje druga generacija AMD A-Serjie APU-ova će učiniti ove proizvode veoma pupularnim kod širokog kruga PC entuzijasta koji sklapaju novi system ili imaju nameru nadogradnje njgovog/njenog već postojećeg sistema,” kaže Dejvid Čin (David Chien), potpredsednik ECS Jedinice Poslovnog Kanala. “Veoma nam je drago što ćemo biti u prilici da entuzijastima poružimo stabilnost i performance putem naše specijalne pozlaćene, A85F2-A Golden FM2 matične ploče.”
GIGABYTE
“Sa drugom generacijom AMD A-Serije APU platforme, GIGABYTE po prvi put donosi nekoliko ekskluzivnih tehnologija na AMD platformu, uključujući i novu Ultra Durable 5 tehnologiju i isporučivanje Digitalnog Napajanja,” prokomentarisao je Henri Kao (Henry Kao), potpredsednik GIGABYTE-ovog odeljenja za Poslovanje Matičnim Pločama. “Ove tehnologije pomažu da GIGABYTE FM2 serije matične ploče ostvare apsolutno maksimalne grafičke i procesorske performanse koje nude novi AMD A-Serije APU-ovi.”

ASRock
“Nova AMD A-Serija APU-ova je savršena kombinacija performansi i cena za sve PC entuzijaste,” kaže Džejms Li (James Lee), ASRock-ov potpredsednik Prodaje i Marketinga. “ASRock FM2 matične ploče dolaze u kompletnoj liniji proizvoda pružajući entuzijastima mogućnost postizanja najvišeg nivoa računarstva. Pored toga, sa ASRock smart X-Boost tehnologijom, overklokovanje APU-a se svodi na proces pritiskanja samo jednog dugmeta.”

Leave a Reply