PC računari

Novi AMD Z-Serije APU za tablet uređaje

AMD  je, objavio svoj novi ulazak na tržište visoko performansnih tablet uređaja i PC računara male forme izrade, sa AMD Z-60 Akcelerisanom Procesorskom Jedinicom (APU). AMD Z-60 je AMD-ov APU najniže potrošnje, koji pruža performanse bez presedana i AMD AllDay™ snagu tablet uređajima tankim i do 10mm. Atraktivna kombinacija sposobnosti, zaprepašćujuće grafike, podrške za Microsoft Windows® 8 aplikacije i korisnički interfejs, kao i kompatibilnost sa Windows 7 operativnim sistemom i potpunom podrškom za stare Windows aplikacije, čine AMD Z-60 APU idealnim rešenjem za širok niz dizajnerskih rešenja.

Prvi tablet uređaji sa AMD Z-60 APU-om očekuje se da će biti lansirani tokom godine, zajedno sa Windows 8 operativnim sistemom.

AMD Z-60 APU dolazi krcat sposobnostima dizajniranim da unaprede iskustvo upotrebe tablet uređaja, uključujući AMD Start Now tehnologiju koja omogućava brzo podizanje operativnog sistema i brzo buđenje iz stanja mirovanja1, kao i osmočasovno trajanje baterije za surfovanje Internetom i šestočasovno za gledanje HD videa2. Isto tako impresivan je i kvalitet prikaza slike koji pruža AMD Radeon™ grafia na APU-u, sa podrškom za punu HD 1080p rezoluciju, HDMI izlaz za eksterni displej, impresivne igračke performanse i podršku za Microsoft Direct X®11.

Tableti sa AMD akcelerisanim procesorima takođe mogu da se oslone na AMD App Zone, stalan resurs za pristup aplikacijama koje su sposobne da u potpunosti iskoriste računarske sposobnosti procesora.

“Korisnici tableta koji su u potrazi za bezkompromisnim iskustvom za kreiranje digitalnog sadržaja i za uživanje u njemu na Microsoft Windows 8 platformi sa AMD Z-60 APU-om sada imaju performansama-okrenutu i pristupačnu opciju,” kaže Stiv Belt (Steve Belt), korporativni potpredsednik odeljenja za Ultra-Štedljive Proizvode, u AMD-u. “Mi smo uočili veliki jaz izmeću niskih-performansi i visokih cena konkurentske ponude što je omogućilo AMD-u da ponudi dizajin tablet uređaja koji će jednako zadovoljiti i naše partnere i krajnje korisnike.”

Leave a Reply