PC računari

Novi Apple iMac

Kompanija Apple je danas predstavila nove all-in-one iMac računare sa najnovijom generacijom četvorojezgarnih procesora, moćnom grafikom, revolucionarnom Thunderbolt tehnologijom brzog prenosa podataka i novom FaceTime HD kamerom.

Novi iMac računar je do 70 odsto brži od svog prethodnika, a grafičke performanse su do tri puta bolje u odnosu na prethodnu generaciju.

Novi iMac poseduje Intelove četvorojezgarne Core i5 procesore sa opcijom dodatnog izbora Core i7 procesora radnog takta do 3.4 GHz. Ovi procesori poslednje generacije poseduju integrisane memorijske kontrolere za neverovatno brz odziv i novi,snažni medija endžin za enkodiranje i dekodiranje visokih performansi. Sa novim AMD Radeon HD grafičkim procesorima, novi iMac poseduje najsnažniju grafiku ikada u jednom all-in-one računaru.

iMac je prvi desktop računar na tržištu koji poseduje revolucionarnu Thunderbolt I/O tehnologiju. Model od 21.5 inča poseduje jedan Thunderbolt port, dok model od 27 inča poseduje dva porta za još veću proširivost. Razvijena od strane kompanije Intel, a u saradnji sa kompanijom Apple, Thunderbolt tehnologija omogućava proširivost koja nikada pre nije bila moguća u jednom all-in-one računaru. Sa dva dvosmerna kanala brzine transfera do 10 Gbps po kanalu, Thunderbolt isporučuje PCI Express direktno do eksternih periferija visokih performansi kao što su RAID nizovi, i može podržati uređaje koji rade na principu FireWire i USB standarda, kao i gigabitne mreže i adaptere.Thunderbolt takođe podržava DisplayPort za ekrane visoke rezolucije, i radi sa postojećim adapterima za HDMI, DVI i VGA ekrane. Budući da je dostupna za povezivanje sistema, kablova i uređaja, očekuje se da će Thunderbolt tehnologija biti naširoko prihvaćena kao novi standard za I/O visokih performansi.

iMac poseduje ugrađenu FaceTime HD kameru i Apple-ov inovativni FaceTime softver za dobijanje čiste slike u širokom formatu prilikom video poziva u kojima može uživati čitava porodica. Nova kamera podržava video pozive u visokoj definiciji između svih Mac računara koji poseduju FaceTime HD kameru i pozive u standardnoj rezoluciji između iPad-a 2, iPhone-a 4, poslednje generacije iPod touch-a i drugih Mac računara baziranih na Intelovim procesorima. iMac je zadržao karakteristični dizajn kućišta od aluminijuma i stakla, predivni IPS ekran visoke rezolucije sa LED pozadinskim osvetljenjem, slot za SD kartice i dolazi sa inovativnim Magic Mouse-om i Magic Trackpad-om iz Apple-a.

Tradicionalno brinući o životnoj sredini, Apple je sa linijom desktop računara lider udizajnu koji je prihvatljiv za životnu sredinu. iMac ispunjava stroge Energy Star 5.2 standarde i postiže EPEAT zlatni status. iMac poseduje ekrane sa LED pozadinskim osvetljenjem koji ne sadrže živu, a staklo ne sadrži arsenik. Komponente i kablovi iMac računara ne sadrže bromirane PVC materijale, a računari i pakovanje koriste materijale koji se recikliraju.

Cene i dobavljivost proizvoda na tržištu Srbije ćemo objaviti naknadno

 

Leave a Reply