asus
PC računari

Novi Asus 802.11ac RT-AC66U Dual-Band Ruter

Korisnicima donosi novu 5. generaciju Wi-Fi (5G WiFi) sa brzinama do 1.75Gbps zajedno sa ASUS PCE-AC66 i USB-AC53 802.11ac – moćnim modelima

ASUS RT-AC66U ruter integriše dual-band Gigabit bežičnu mrežu sa petom generacijom 802.11ac Wi-Fi tehnologije, poznate i pod imenom 5G WiFi, koja omogućava brzinu protoka i do tri puta bržu od postojeće 802.11n tehnologije. Kao jedan od prvih rutera sa ovim performansama, pomenuti uređaj nadmašuje Gigabitnu bežičnu mrežu sa kombinovanim protokom 2.4GHz/5GHz od 1.75Gbps. Ovako velika brzina prenosa podataka čini ovaj ruter, u kompletu sa ekskluzivnim ASUS AiRdadar pojačivačem signala i tehnologijom izrade, savršenim za zahtevne onlajn aplikacije.

Jednostavno ASUSWRT podešavanje, višestruki SSID-ovi, i podrška za IPv6 dodatno poboljšavaju povezivanje, dok opcije povezivanja putem USB-a pretvaraju RT-AC66U u 3G, FTP, DLNA, i printer server, što sve u celini čini ovaj uređaj pravim multifunkcionalnim pomoćnikom.

Više od Gigabitnog Wi-Fi-a za trostruke bežične N (wireless-N) brzine

RT-AC66U ide mnogo dalje od uspešnog prethodnika, tj. dual-band rutera pod oznakom RT-N66U. Radi i na 2.4GHz i 5GHz, što ga čini jednim od prvih dual-band bežičnih rutera na svetu koji podržavaju napredni 802.11ac bežični protokol, i na taj način omogućava rad na 5GHz do brzine od 1.3Gbps. Ovakve performanse su postignute ubacivanjem Broadcom-ovog moćnog 5G WiFi čipa. Kod RT-AC66U opseg od 2.4GHZ radi samostalno na 450Mbps, a istovremeno kombinovani protok je 1.75Gbps. On koristi sofisticiranu ASUS AiRadar tehnologiju za pojačavanje signala ka uređajima koje pokriva, i na taj način povećava brzinu prenosa u svim pravcima kako bi lakše premostio ometanja iz okoline i poboljšao brzinu prenosa podataka. Ubacivanje 5G WiFi tehnologije čini RT-AC66U jednim od najdugovečnijih rutera na tržištu jer je potpuno spreman za sledeću generaciju brze mreže.

Dugačka lista opcija poboljšava internet iskustvo

RT-AC66U je zadržao dobru tradiciju kvalitetnog mrežnog povezivanja na koju smo navikli već od prethodnih modela Asusovih brzih rutera. Uz pomoć ASUSWRT komandne table podešavanje se obavlja brzo i jednostavno u samo tri koraka, a pridržava se strogih QoS standarda i tako pruža najpouzdanije dostupno umrežavanje i skidanje sadržaja.

Pomoću QoS-a, RT-AC66U ima bolju optimizaciju protoka, i pruža mogućnosti Download Master-a, što podrazumeva brzo pozadinsko skidanje sadržaja čak i posle gašenja. Podržava do osam SSID-a, pa korisnici imaju mogućnost da lako podese različite mreže i dodele im različite pristupne privilegije i nivoe obezbeđenja, a da pri tom ne moraju da kompromituju lozinke. RT-AS66U podržava novi IPv6 standard za bolji prenos i adresiranje.

Dodatak USB aplikacija za proširenje mogućnosti rutera

Sa duplim USB portovima, RT-AC66U se pretvara u pravi multifunkcijski uređaj. Ako ubacite 3G dongl omogućiće vam da delite 3G konekciju na nekoliko korisnika i više uređaja, dok puna kompatibilnost sa DLNA daje lako povezivanje sa mnoštvom platformi za dodatnu zabavu, uključujući tu i igračke konzole, pametne TV uređaje, i multimedijalne plejere. Takođe, RT-AC66U može služiti kao FTP i printer server, pa tako pruža korisnicima mogućnost da dele resurse i budu produktivniji dok sa druge strane smanjuje troškove jer nema potrebe za kupovinom zasebnog servera.

Kompletan 802.11ac spisak proizvoda

Uz RT-AC66U ruter, ASUS je takođe lansirao PCE-AC66 i USB-AC53 uređaje, oba u mogućnosti da postignu 802.11ac brzine. Dual-band PCE-AC66 podrazumeva PCI Express karticu za desktop računare, za 3 x 3 visoki prenos.Može da dostigne 1.3Gbps na 5GHz i do 450Mbps na 2.4GHz opsegu. Za laku nadogradnju na 802.11ac potrebno je samo ubaciti kompaktni USB-AC53 dongl u bilo koji USB port, sa 2 x 2 802.11ac. Pri 5GHz, dodatak može da održi 867Mbps, dok pri 2.4GHz radi na 300Mbps, i dostiže ukupni protok od oko 1.3Gbps. PCE-AC66 i USB-AC53 su opremljeni Broadcom-ovim 5G WiFi čipovima, čime demonstriraju vođstvo Asus tehnologije u pružanju 802.11acekosistema korisnicima.

Leave a Reply