PC računari

Novi BenQ LCD displeji G serije

Široka ponuda displeja u formatu 16:9 koja se proteže od najmodernijih performansi do najodgovarajuće vrednosti

BenQ, svetski vodeći snabdevač displeja i začetnik formata 16:9, je danas lansirao svoju novu G seriju monitora sa punim HD kvalitetom i rezlucijom od 1080p u 5 modela širokog ekrana veličine od 18.5” do 24”. Mešajući solidnu pouzdanost sa karakteristikama koje morate imati, G serije posebno teže ka tome da gledanje formata 16:9 sa punim HD/HD kvalitetom učine pristupačnije nego ikada za potrošače. Ova nova serija se spaja sa već postojećom BenQ-ovom širokom ponudom koja je pod M i E serijama i opet potvrđuje da je BenQ ultimativan snabdevač rešenja u formatu 16:9 sa punim HD/HD kvalitetom za najmodernije multimedijalne potrebe do potrebe za najodgovarajuće vrednosti.

“Format 16:9 je bez sumnje nenadmašan format, koji je perfektno usaglašen sa današnjim sadržajem punog HD kvaliteta za besprekorno gledanje,” izjavljuje Piter Čen (Peter Chen), Generalni direktor BenQ centra za tehnologiju proizvoda. “Naš cilj sa novim G serijama je da transformišemo novi “luksuzni” standard u uobičajeni kućni standard tako da perfekcija formata 16:9 postane pristupačna realnost koju svako može da iskusi.”

G serije su sačinjene od modela sa 720p i 1080p rezolucijom. Model G2020HDA od 20” i model G920HDA od 18,5” prikazuju HD sadržaj u svom prirodnom formatu od 16:9 sa odličnom 720p visokom definicijom bez izobličenja, preuveličanjem ili crnim trakama koje muče displeje sa formatom 16:10. Za beskompromisno uživanje najnovijih igara sa rezolucijom 1080p i Blu-ray filmova, mudri potrošači mogu izabrati modele G2411HD/HAD sa punim HD-om i veličinom od 24” ili model G2220HDA od 21,5”. Ova tri displeja nude 100% preslikavanje “iz tačke u tačku” sa punom HD 1080p rezolucijom za ultimativan kvalitet slike i najbolju moguću, najveću definiciju.

Posredstvom brojnih veličina i opcija rezolucije, potrošači imaju opširan izbor za ispunjavanje svojih specifičnih potreba, bilo za rad, za slobodno vreme i/ili igru; dodajući lepotu punog HD/HD kvaliteta u dnevnu sobu, spavaću sobu, studio i šire. Dinamičan kontrast je u opsegu od 10,000:1 do 40,000:1 sa odzivom vremena od 5ms ili vremenom odziva sivih tonova od 2ms. Tehnologija Senseye+photo™, ekskluzivan procesor za unapređenje slike, dolazi standardno na svim modelima i karakteriše optimalne režime rada standard, dinamičan, fotografije, filmovi i čak NSTL-sertifikovan sRGB. Modeli G2411HD/HAD su dalje unapređeni sa tehnolgoijom AMA (napredni akcelerator pokreta) za povećan osvetljaj i brže vreme odziva. Svi modeli (“HD” i “HDA”) uključuju D-Sub; “HD” modeli takođe imaju DVI; dok se model G2411HD odlikuje sa HDMI, DVI, D-Sub i utičnicom za naglavne slušalice

Među G serijama, tri modela su klasifikovana kao “ultra-zelena” zbog smanjenog uticaja na životnu sredinu i zbog unapređenog odnosa cene i performansi. Model G920HDA se razmeće sa unikatnim dizajnom sa 2-lampe, koje emituju svetlih 300 nita i 250 nita dotično, dok štedi značajnu energiju i drastično redukuje emisiju ugljendioksida i žive.

Leave a Reply