PC računari

Novi članovi Fujitsu Zero-Client familije

Fujitsu objavljuje dva nova modela iz serije Zero-klijenata: Zero Client DZ22-2 (Zero Client DZ22-2) i DZ19-2 (Zero Client DZ19-2), čime pruža veći izbor i fleksibilnost, što olakšava kompanijama da integrišu ove uređaje u svoju postojeću arhitekturu. Uvažavajući da kupci treba da izaberu platformu koja najviše odgovara njihovim specifičnim poslovnim potebama, Fujitsuovi Zero-klijenti podržavaju više „hipervizor“ platformi nego uređaji bilo kog drugog proizvođača. Uz to, nove mogućnosti, kao što su multi-monitoring, LED tehnologija i napajanje preko mrežnog kabla – “Power over Ethernet” (PoE), dodatno smanjuju troškove i povećavaju produktivnost.

Za kompanije koje razmišljaju o okruženju Zero-klijenata, ali imaju rezerve prema mogućnosti integrisanja u svoju postojuću infrastrukturu, Fujitsuovi nulti klijenti koji rade nezavisno od platforme rešavaju taj problem. IT menadžeri više ne moraju da iznova konfigurišu terminale i umesto toga mogu da izaberu platformu koja najviše odgovara potrebama postojeće infrastrukture. Fujitsu Zero-klijenti podržavaju sva tri vodeća hipervizora uključujući VMware ESX(i), Microsoft Hyper-V i, počevši od januara 2011, Citrix Xen Desktop. Fujitsuova izuzetno prilagodljiva arhitektura omogućava vrlo lako dodavanje ili uklanjanje uređaja u zavisnosti od promene u poslovnim potrebama.

Novi modeli pružaju još veću produktivnost i uštedu u troškovima što Zero-klijent okruženje čini još privlačnijom opcijom. Oba modela, DZ22-2 i DZ19-2, nude najnoviju ekransku-tehnologiju u dve veličine, od 19 i 22 inča. Funkcija multi-monitoringa omogućava, ako postoji potreba, korišćenja dva monitora za jedan desktop računar čime se povećava efikasnost zbog mogućnosti da se radi istovremeno sa dva dokumenta ili dve aplikacije. Pored toga, najnovija LED tehnologija sa pozadinskim osvetljenjem daje visok kontrast i jasnoću prikaza što omogućava ugodan rad. Efikasna LED tehnologija uz to i štedi energiju, čime se dodatno smanjuju troškovi.

Jedinstvena mogućnost Fujitsuovog Zero-klijenta DZ22-2 je “Power over Ethernet” (PoE). Samo jedan Eternet kabl prenosi i struju i služi za Eternet standard umrežavanja, čime se eliminišu zamršeni kablovi što olakšava instaliranje ili menjanje lokacije. Oba nova modela podržavaju prenos glasa i slike.

Pored snabdevanja hardvera i softvera za okruženje Zero-klijenata, Fujitsu pruža i sve usluge koje pojednostavljuju prelazak na novo okruženje. Paket podrške za upravljanje „nultim klijentom“ (A Zero Client Manager Support Pack) omogućava pružanje podrške klijentima nivoa predviđenog međusobnim ugovorom. Za klijente koji kupe ceo paket uključujući i PRIMERGY server i preklopnik, Fujitsu nudi podršku za sve vreme dok je proizvod u upotrebi. To dodatno olakšava korisnicima da krenu sa okruženjem nultih klijenata, pošto usluga obuhvata instaliranje Menadžera Zero-klijenta i svih konekcija unutar sistema i na internet.

Fujitsuov “Smart sorsing” (Smart Sourcing) koncept pruža dodatnu fleksibilnost prilikom usvajanja „nulti klijent“ okruženja. To omogućava korisniku da izabere između raznih mogućnosti i hibridnih modela za IT infrastrukturu koja najviše odgovara njihovim potrebama.

Na primer, jedan terminal za grupu servera može biti dovoljan za operatere koji koriste samo nekoliko aplikacija. S druge strane, intelektualnim radnicima ili spoljnim korisnicima najviše bi odgovarala virtuelna desktop infrastruktura sa nultim klijentima. Korisnici sa najvećim zahtevima će zahtevati poseban uređaj. Fujitsuov “Smart sorsing” koncept dozvoljava lako i efikasno kombinovanje tih različitih pristupa štedeći troškove i resurse.

Rajat Kakar, podpredsednik za sisteme za radne stanice u kompaniji Fujitsu Technology Solutions kaže:: “Kako virtuelizovana desktop okruženja dobijaju na popularnosti, Fujitsu je sa novim Nultim klijentima na samom vrhu tehnološke inovacije. Fujitsu pruža sve što je potrebno za bezbolni prelazak na skalabilno okruženje nultih klijenata, od softwera i hardvera sa otvorenom i nezavisnom platformom, do usluga koje pojednostavljuju instaliranje.”

O nultim klijentima

U okruženju nultih, Zero-klijenata, svi operativni sistemi, aplikacije, podaci, procesori i memorija se nalaze na jednom centralizovanom serveru umesto na pojedinačnim mašinama. Bez pokretnih delova i ventilatora, nulti klijenti pružaju sigurnost, superiornu energetsku efikasnost i mogu se administrirati centralno, štedeći vreme i smanjujući troškove.
Dostupnost

Zero Client DZ22-2 i Zero Client DZ19-2biće dostupni početkom decembra 2010, širom regiona CEMEA&I.

Leave a Reply