PC računari

Novi Epson profesionalni projektori

Epson®, vodeći svetski proizvođač projektora1 je danas predstavio EB-G5600, EB-G5950, EB-G5650W, EB-G5450WU i EB-G5750WU2 modele projektora koji nude izvrstan kvalitet slike uz laku instalaciju. Idealni za korporacije, visoko školstvo i vladine ustanove, dizajnirani su za instalacije kako u auditorijumima i salama za predavanja, tako i u muzejima, galerijama, bioskopima, prostorima za simulaciju i medicinskim ustanovama.

Uz Epsonovu 3LCD tehnologiju ovi projektori su sposobni za svetlinu od čak 5.200 lumena sa zadržavanjem istog nivoa svetline bele i svetlosti u boji (Colour Light output – CLO). Prezentacije dobijaju na kvalitetu zahvaljujući živim bojama i vosokokvalitetnoj slici čak i na dnevnom svetlu, na taj način omogućavajući publici udobno zapisivanje beleški što je uz veličinu projekcije od 100 inča ili više veoma lako. Uz sve to kontrast je poboljšan zahvaljujući C²Fine neogranskom LCD panelu čija je odlika veoma dug životni vek.

Vincent van Rij, produkt menadžer zadužen za projektore u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Ova serija je dostupna sa velikim izborom rezolucija, uključujući WXGA (1280×800) i WUXGA (1920×1200). Muzeji i galerije, arhitektonski studiji ili sredine za simulacije imaće koristi od WUXGA rezolucije sa kvalitetom slike koja premašuje Full HD. Uz to, 16:9 format slike omogućava lak pregled A3 dokumenata, tabela, podataka ili medicinskih slika.”

Neki modeli takođe dolaze sa 1080p/24fps procesiranjem, savršenim za prikaz visokokvalitetnih filmova i tečnih pokretnih slika.

Prezentacije su unapređene sa Epsonovim EasyMP softverom za mrežnu projekciju. Prikažite sliku na do četiri ekrana od jednom, uporedite i prikažite informacije preko podeljenog ekrana ili povežite do 16 računara na jedan projektor. Takođe, na većini modela (osim EB-G5600) je moguće brzo povezati, putem bežične konekcije, bilo koji Mac ili PC računar na projektor kroz samo tri klika.

Planiranje i instalacija platna i plafonskog nosača je jednostavna sa centralno postavljenim sočivom, a mogućnosti za postavljanje su raznolike zahvaljujući vertikalnom i horizontalnom pomeranju sočiva. Svi modeli su dostupni sa ili bez standardnog sočiva, uz izbor do četiri dodatna sočiva koja omogućavaju posebna podešavana slike za svaku sredinu. Bajonet ležište i široki 1,8x zum na standardnom sočivu omogućava lako postavljanje projektora bez ikakvih problema.

Leave a Reply