PC računari

Novi Epson štedljivi 3LCD projektori

Kompanija Epson, vodeći svetski proizvođač projektora, najavljuje osveženje osnovne klase štedljivih 3LCD projektora koji su namenjeni manjim i srednjim poslovnim okruženjima, za kućnu upotrebu i za korišćenje u obrazovnim ustanovama. Modeli EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 i EB-X25 nude nove funkcije kao što je Wi-Fi i pružaju odličnu vrednost za uloženi novac.

epson-projektor

Ova serija nudi jače osvetljenje i nove karakteristike, uključujući finckije moderatora4, Colour Universal Design (CUD), HDMI izlaz, isključivanje slike ili zvuka, kao i slajder za horizontalno poravnavanje slike. Jednako visoke vrednosti za emitovanje bele svetlosti i svetlosti u boji (WLO i CLO) daju do tri puta svetlije boje5, što znači da ne morate navlačiti zavese, čak i pri dnevnoj svetlosti. Jednostavni su za korišćenje i imaju još bolji kontrast koji iznosi 10,000:1, koji daje jasne i oštre slike.

epson

Pol Vajt, menadžer za projektore u kompaniji Epson Europe, izjavio je: “Osluškivali smo šta naši korisnici žele i postarali smo se da čitava serija ponudi žičnu i bežičnu konekciju kako bismo olakšali deljenje sadržaja – nešto što se ne vidi često kada je ovaj nivo u pitanju.”

 

Kao odgovor na rastući trend deljenja informacija sa pametnih uređaja, laptopova i tablet računara, ovi projektori podržavaju iProjection aplikaciju za iOS i Android uređaje. Ova aplikacija omogućava lako deljenje informacija između ovih uređaja i projektora. Za više informacija o iProjection aplikaciji, molimo Vas posetite www.epson.eu/iprojection.

 

Ekološke karakteristike

Kako bi pomogli da se smanji uticaj na životnu sredinu i uštedeli novac na duže staze, ovi projektori poseduju novi “eko” podmeni u okviru glavnog menija na ekranu, gde možete podesiti projektor na sve eko režime na jednom mestu.

 

Funkcija automatskog podešavanja jačine lampe (engl. auto lamp dimming function) podešava jačinu lampe u skladu sa svetlošću prikazane slike, što obezbeđuje  smanjenu potrošnju energije, a time i manje račune za struju, manji uticaj na životnu sredinu, kao i poboljšanje kontrasta. Funkcija isključivanja slike i zvuka i režim “spavanja” omogućavaju da se projektor podesi na veoma slabo osvetljenje, te lampa koristi do 70 odsto manje struje pri radu.

 

Jednostavno korišćenje

Nova funkcija moderatora (engl. moderator function) kod modela EB-X20, EB-W22 i EB-X25 omogućava PC računarima i pametnim uređajima da se jednostavno konektuju na projektor, dok onaj ko drži prezentaciju kontroliše projektovani sadržaj. Prezenter jednostavno kontroliše kako i kada se sadržaj deli, a sadržaj se može deliti između 50 ljudi istovremeno.

 

HDMI izlaz obezbeđuje jednostavnu reprodukciju video i audio sadržaja u visokoj definiciji, bilo da se projektor koristi za posao, u obrazovne svrhe ili za zabavu.

 

Fleksibilnost pozicioniranja obezbeđuje slajder za horizontalnu projekciju slike i automatsko podešavanje vertikalnih ivica slike, kako biste imali pravougaonu sliku.

 

Kada se jednom pozicionira, zahvaljujući Epsonovoj Colour Universal Design (CUD) funkciji, čak i korisnici koji ne razaznaju boje mogu koristiti kontrolnu tablu. LED boje i jasne, intuitivne ikonice na meniju obezbeđuju jednostavno operisanje za sve korisnike.

 

 

 

Ključne karakteristike:EB-S18EB-X18EB-W18EB- X24EB-S17EB-X20EB-W22EB-X25
Jendako visoke vrednosti za WLO i CLO (lumeni)3,0003,0003,0003,5002,7002,7003,0003,500
RezolucijaSVGAXGAWXGAXGASVGAXGAWXGAXGA
HDMI izlaz
Slajder za horizontalnu korekciju slike
Automatska korekcija vertikalnih ivica slike
Žično /bežično povezivanjeBežično

(opciono)

Bežično

(opciono)

Bežično

(opciono)

Bežično

(opciono)

Bežično

(opciono)

RJ45RJ45RJ45
Isključivanje slike i zvuka
Eko podešavanja
ZumDigitalni1.2x optički1.2x

optički

1.2x

optički

Digitalni1.2x

optički

1.2x

optički

1.2x

optički

VGA izlaz11112222
Zvučnici2w2w2w2w5w5w5w5w
Funkcija moderatora
Epson mrežna projekcijaZateva opcionu bežičnu LAN vezuZateva opcionu bežičnu LAN vezuZateva opcionu bežičnu LAN vezuZateva opcionu bežičnu LAN vezuZateva opcionu bežičnu LAN vezu
Colour Universal Design (CUD)

Leave a Reply