PC računari

Novi Epson štampač Stylus Pro 4900 od 17 inča

Epson predstavlja Stylus Pro 4900 – kompaktan štampač namenjen produkcionoj štampi širine do 17 inča koji postavlja novi standard kada je u pitanju preciznost boja za tržište pripreme štampe. Pružanjemnajboljeg kvaliteta štampe za pre-press, ambalažu i dizajn, štampač postiže odličnu postojanost boja sa preciznim usaglašavanjem, i može da reprodukuje čak 98% PANTONE®1 boja. Visok nivo automatizacije i robustan mehanizam čine Epson Stylus Pro 4900 veoma produktivnim alatom za svaku sredinu kojoj su potrebni precizni probni otisci..

Kreiranje konzistentnih i preciznih probnih otisaka je lako sa Epson Stylus Pro 4900 štampačem zahvaljujući jednim od najvećih kolor gamuta na tržištu. Epsonova UltraChrome HDR mastila sa 11 boja i Advanced-TFP glava za štampu daju profesionalni rezultat svaki put i indentična su sa mastilima i tehnologijama koja se koriste u štampačima velikog formata do 44 inča.

Automatizovanje produkcije probnih otisaka na daljinu ne znači i kompromis u kvalitetu uz pomoć automatske sertifikacije i kalibracije boja kod Epson Stylus Pro 4900 štampača. Opcioni SpectroProofer osigurava konzistentne, ponovljive i precizne boje kada se koriste različiti mediji, konstantno mereći kontrolne trake i tabele boja pri kreiranju ICC profila i verifikacije rezultata štampe.

Epson Stylus Pro 4900 predstavlja veliki napredak u produktivnosti, sa produkcionom brzinom od 46 m2/h i minimalnim zahtevima za održavanje. Sa svojom kasetom velikog kapaciteta na prednjoj strani, ubacivanje papira je lako, a automatsko menjanje izvora papira znači da se ne gubi vreme prilikom prebacivanja sa listova na papir u rolni. Štampač takođe automatski prebacuje izbor foto ili mat crnog mastila, pri čemu su oba kertridža instalirana kako bi se izbeglo zaustavljanje štampe. Sva mastila dolaze u ketridžima velikog kapaciteta kako bi se što ređe menjali i postiglo bolje iskorišćenje.

Marco Van Niekerk, produkt menadžer zadužen za štampače velikog formata u kompaniji Epson Europe je izjavio: “Ponudom neprikosnovene fleksibilnosti štamparskoj industriji, Epson Stylus Pro 4900 je kompatibilan sa velikim brojem medija do debljine od 1,5 mm, uključujući debele poster table namenjene foto ili mat štampi, platno ili fini umetnički papir. Korisnici koji izrađuju probne otiske mogu izabrati put papira koji najbolje prati njihove potrebe kroz izbor kasete, gornjeg ili prednjeg prostora za table ili rolne.”

ENERGY STAR kvalifikovan, Epson Stylus Pro 4900 je energetski efikasan i omogućava štamparijama koje vrše izradu probnih otisaka da uštede novac, budu obazriviji prema prirodnoj sredini i održe potrošnju energije niskom.

Ključne karakteristike:

 • UltraChrome HDR mastila od 11 boja
 • 98% PANTONE pokrivenost
 • Pouzdana Advanced-TFP glava
 • Brzina štampe od 46 m²/h
 • Prednja kaseta za papir velikog kapaciteta
 • Ketridži velikog kapaciteta od 200 ml
 • Opcioni ugradni SpectroProofer
 • Automatsko prebacivanje između listova i papira u rolni
 • Automatsko prebacivanje između mat i foto crnog mastila, koja su zajedno instalirana
 • ENERGY STAR sertifikovan
 • Izbor putanja papira – kaseta, gornji i prednji ulaz za poster table ili rolna
 • Štampa na medijima do 1,5 mm debljine

Leave a Reply