PC računari

Novi Fujitsu ETERNUS DX8700 S2 storage sistem

Fujitsu uvodi modularnu tehnologiju u najvišu klasu svojih sistema za skladištenje podataka na disku, čime i zahtevnim korisnicima otvara mogućnost da sa istom investicijom umesto sistema srednje klase dobiju hi-end sistem, koji će kasnije moći da se nadograđuje i raste u skladu sa njihovim poslovnim potrebama.

Sa novom S2 generacijom ETERNUS DX sistema preduzeća koja ubrzano rastu dobiće u startu bolje performanse, i više nisu primorana da precizno predviđaju svoje buduće potrebe za skladištenjem i upravljanjem podacima, kao ni da se odluče za neki fiksni rang kapaciteta sistema.

U rangu planirane investicije u sistem iz srednjeg segmenta, organizacije sa realnim potencijalom da se potrebama približe i najvišoj klasi od sada mogu odmah i bez rizika da se odluče za sistem najviše klase, koji će i u startu imati bolje performanse i rasti uporedo sa njihovim potrebama.

ETERNUS DX8700S2 ima tu ogromnu prednost da štiti investiciju korisnika koji neće u nekom trenutku morati ponovo da kupuju nov sistem, ili da nadograđuju postojeći tako da povećaju gabarite i menjaju prateću infrastrukturu prostora u kome je smešten. Reč je o veoma snažnom a fleksibilnom sistemu koji se od minimalne konfiguracije bez poteškoća proširuje i zadržava stabilne performanse.

Nekada se za pogrešan izbor plaćala visoka cena: od skupe i preterane procene kapaciteta do potrebe da se pređe na veći sistem. Fujitsu ETERNUS DX8700 S2 tu uvodi nova pravila i pravi zaokret od monolitne ka modularnoj arhitekturi, garantujući u isto vreme visok nivo pouzdanosti u kritičnim poslovnim scenarijima i visoke performanse koje odgovaraju na sve zahteve preduzeća. Neposredna korist je u tome što će korisnici sada moći da izbegnu poremećaje usled neplaniranih poslovnih promena, čime će smanjiti i avansno ulaganje u rešenja za prevenciju neželjenih situacija.

Fujitsu upravo rešava problem rasta količine podataka u korporativnim sistemima za skladištenje podataka – novom generacijom ETERNUS DX8700 disk sistema, predstavljajući modularnu arhitekturu koja se bez problema može proširiti da bi zadovoljila promenljive poslovne potrebe jednog preduteća. Zvanično najavljen na sajmu “Storage Networking World Europe”, 2-3. novembra 2011, novi Fujitsu ETERNUS DX8700 S2 je namenski projektovan za okruženja sa više otvorenih sistema, kao i za virtuelizovane infrastrukture. Najnoviji ETERNUS DX sistem obezbeđuje pouzdanost u osetljivim poslovnim situacijama i ističe performanse u prvi plan, bez nepotrebnih troškova i avansnih investicija.

Fleksibilni sef za podatke (The Flexible Data Safe) je koncept koji korisnicima nudi mogućnost da smanje početne troškove tako što će, prvo, implementirati sistem „gabarita“ dva kontrolna modula (CM) i četiri ležišta za hard disk (DE), a zatim ga skalirati, u zavisnosti od tekućih potreba, do osam kontrolnih modula i 3.072 disk-jedinice. Svaki ETERNUS DX modul ima novu umanjenu, kompaktniju formu koja staje u standardni 19-inčni rek data-centra.

Time što će korisnici ETERNUS sistema moći precizno da procene i kontrolišu investicije razvoja sistema – bez skrivenih troškova – Fujitsu-ov transparentni model licenciranja dozvoljava da se promene vrše tokom vremena, bez probijanja dozvoljenog praga povećanja cena koji bi podrazumevao kupovinu neplaniranih licenci, i za koje često ne preostane sredstava u budžetu. ETERNUS DX licence za softver imaju fiksnu cenu, određenu brojem kontrolera u upotrebi, umesto mnogo uobičajenijeg načina kojim se cena određuje na osnovu kapaciteta varijabilnih podataka.

Nove funkcije ETERNUS DX8700 S2 sistema uključuju i Fujitsu-ov koncept fleksibilnog upravljanja podacima (Flexible Data Management) koji omogućava viši nivo automatizacije pri stvaranju klasa sistema za skladištenje, što uključuje i podršku za različite tipove diskova i kapacitete, čime se obezbeđuje optimalni nivo usluge u dinamičnim i fleksibilnim okruženjima. Brzina protoka podataka je danas 300 procenata veća, a Fujitsu je sertifikovao i host-sisteme sa većom sposobnošću konektovanja. Najzad, funkcije zaštite podataka su poboljšane uvođenjem disk drajvova sa autoenkripcijom.
Kazuhiro Igaraši, predsednik Jedinice sistema za skladištenje podataka u kompaniji Fujitsu Limited, ističe: „Fujitsu je unapredio ETERNUS DX familiju, koja se zasniva na 40 godina iskustva u razvoju sistema za skladištenje podataka i veštine preko 1.000 inženjera iz ove oblasti što pozicionira kompaniju Fujitsu kao inovatora u najjačoj ligi na svetskom tržištu sistema za skladištenje podataka. Koncept ‘fleksibilnog sefa za podatke’ omogućava da Fujitsu ETERNUS DX8700 S2 pruži zavidnu fleksibilnost i isplativost kad je rast najviše klase sistema za skladištenje podataka u pitanju.”
Fujitsu ETERNUS DX8700 S2 će biti dostupan od februara 2012. Cene će varirati u zavisnosti od konfiguracije i regiona

Leave a Reply