PC računari

Novi Fujitsu ETERNUS sistemi za skladištenje podataka

Fujitsu je danas objavio globalno lansiranje sistema srednje klase za skladištenje podataka na disku ETERNUS serije DX400 i sistema poslovne klase ETERNUS serije DX8000. Oba proizvoda pružaju maksimalnu raspoloživost podataka i sistemskih resursa, kao i sigurnost i radnu efikasnost.

Dizajnirani da omoguće višedimenzionalno prilagođavanje potrebama i maksimiziranje koristi od akumuliranja skladišnog prostora, svestrani ETERNUS DX400/DX8000 su ključni gradivni elementi za stvaranje dinamičke IT infrastrukture u kojoj se resursi sistema raspoređuju prema potrebi.
Lansiranje ovih sistema je važna prekretnica u objedinjavanju pod ETERNUS brendom Fujitsuovih proizvoda za skladištenje podataka. Od osnovne klase do vrhunskih sistema do rešenja sa virtuelnim magnetnim trakama, globalno objedinjeni ETERNUS brend označava pouzdanost, kvalitet i vrhunski učinak.

Dr Helmut Bek (Dr Helmut Beck), potpredsednik poslovnog odeljenja Sistema za skladištenje podataka u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, kaže: „Svi ETERNUS sistemi nude vrhunske karakteristike i postavljaju nove inovativne standarde. Oni pružaju maksimalnu raspoloživost podataka i sistemskih resursa, kao i sigurnost i radnu efikasnost.

Mogućnost ovih sistema da rade u ekonomičnom, a time i ekološkom režimu (Eco mode), svrstava ETERNUS DX400/DX8000 seriju među energetski najefikasnije u svojoj klasi. Sposobnost virtuelizacije, uključujući i „Thin Provisioning“, čini ove sisteme idealnim elementima za stvaranje dinamičke infrastrukture.”
ETERNUS DX400 serija: Najveća pouzdanost u srednjoj klasi

Projektovana za računarske centre srednje veličine Fujitsuova ETERNUS DX400 serija direktno zadovoljava potrebu za robusnim, ali energetski efikasnim rešenjem koje pruža dobre radne osobine, prilagođavanje kapaciteta potrebama, dostupnost, pokretljivost podataka kao i sigurnost.

ETERNUS DX8000 serija: Vodeća po prilagodljivosti u poslovnoj klasi

Fujitsuova ETERNUS DX8000 serija poslovne klase zadovoljava potrebe velikih organizacija za znatnim kapacitetom i visokim performansama, čineći je perfektnom platformom za objedinjavanje skladištenja podataka. Ključne tehničke koristi uključuju naprednu funkcionalnost uz raspoloživost podataka, sigurnost i efikasnost u radu.

Tehničke specifikacije

Kapacitet ETERNUS DX400 serije proširuje se do 428 terabajta (TB), dok ETERNUS DX8000 serija nudi najveći kapacitet u industriji, do 2,7 petabajta. „Fibre Channel” interfejs za povezivanje, propusne moći od 8 Gbit/s, kao i brzi četvrojezgarni procesori – značajno poboljšavaju performanse sistema.

Inovacija koja pokreće poslovanje je „drugo ime” ETERNUS DX sistema – obe nove serije isporučuju se sa dodatnim opcijama kao što su „Data Block Guard”, koji poboljšava RAID zaštitu podataka tako što pomaže da se obezbedi integritet podataka i na diskovima i u sistemskoj keš-memoriji. Napredno kopiranje i mogućnost generisanja „ogledalske slike“ podataka („mirroring“) štite od gubitka podataka tokom rada, dok ugrađen 128-bitni AES standard enkripcije (Advanced Encryption Standard) štiti vitalne podatke od neautorizovanog pristupa tokom životnog ciklusa podataka, uključujući i uništavanje, kada se diskovi uklanjaju sa sistema za skladištenje podataka.

Potrebe za napajanjem i hlađenjem su smanjene zahvaljujući „eko-režimu“ koji koristi MAID (Massive Array of Idle Disks) tehnologiju usporavanja diskova i podršku za smanjenim napajanjem SSD diskova poslovne klase i visokih performansi.

Leave a Reply