PC računari

Novi Fujitsu server za mala i mikro preduzeća

Fujitsu je predstavio novu seriju svog osnovnog modela servera, namenjenog malim i mikro-preduzećima. Druga generacija PRIMERGY MX130 servera, oznake S2, obezbeđuje kontinuitet rada malim kolektivima koji dosta često koriste i zastarele IT sisteme, gde i manji „pad“ može da onemogući normalan rad ili pristup važnim podacima za posao.

Ovaj krajnje jednostavan profesionalni server, efikasan sa aspekta troškova i dodatno proširiv, firmama obezbeđuje upravo neophodan kontinuitet poslovanja. Reč je o stabilnoj serverskoj platformi za centralizovano grupisanje i zaštitu podataka, koja predstavlja efikasnije rešenje za razmenu fajlova nego preko USB-stikova, ili slanjem u prilogu e-mail poruka.

Jednostavnost upotrebe i fleksibilnost su najvažniji aduti PRIMERGY MX130 S2. Čak i osobama koje nisu specijalisti za IT, administriranje ovog servera potpuno je jednostavno uz pomoć Fujitsu ServerView upravljačkog paketa. On obezbeđuje optimalna podešavanja sistema, trajno nadgledanje statusa u radu i brojne kontrole i analize potencijalnih zastoja sistema, čime se povećava njegova dostupnost korisnicima.

PRIMERGY MX130 S2 server se lako i brzo pušta u rad zahvaljujući ServerView Installation Manager softveru. I za razliku od osnovnih modela drugih proizvođača, kupci čak mogu da naruče da im stigne sa već instaliranim softverskim rešenjima prema sopstvenoj specifikaciji, preko lokalnih Fujitsu SELECT partnera. Tada se puštanje u rad svodi na povezivanje kablova i pritisak dugmeta za uključivanje uređaja.
Fleksibilnost rešenja je firmama obezbeđena tako što ovaj model servera podržava i mrežu tankih klijenata, podrškom za Microsoft MultiPoint Server. Pogodan je i za rad sa Microsoft Small Business Server Essentials 2011 sistemom koji manjim radnim grupama omogućava da sačuvaju podatke, organizuju i pristupaju svojim podacima bukvalno sa svakog mesta.

Jens Piter Sajk (Jens-Peter Seick), viši potpredsednik Grupacije za razvoj proizvoda u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, objasnio je to ovako: „Mnoge mikro firme rizikuju svoje podatke – žilu kucavicu svog opstanka – na nestabilnim potrošačkim tehnologijama poput nebezbednih USB diskova. A bez mogućnosti da pristupe svojim podacima, mnoge od njih će danas prosto prestati da rade i postoje. Zato se trudimo da im obezbedimo kontinuitet poslovanja preko profesionalnog rešenja, servera koji je projektovan da im pruži visok nivo sigurnosti i pouzdanosti – po mikro ceni.”

Pouzdanost i efikasnost

Kao najosnovniji model u Fujitsu x86 familiji servera, PRIMERGY MX130 S2 deli njenu pouzdanost i efikasnost. Najveći stepen energetske efikasnosti u ovoj klasi servera smanjuje operativne troškove, dok inovativan dizajn smanjuje potreban prostor za smeštanje kao i nivo buke. Zbog toga je pogodan i za najmanje kancelarije.

PRIMERGY MX130 je dobro pozicioniran i kao web-hosting sistem, odnosno server za veb-prezentacije. Model prve generacije, PRIMERGY MX130 S1, intenzivno je korišćen upravo za te svrhe. Među kupcima ovog servera bili su i AG-ov datacentar u Strazburu, poznat i kao jedan od „najekološkijih“ data-centara u Evropi.

Prema Tomasu Strou, suosnivaču i članu odbora AG-a : „Fujitsu PRIMERGY MX130 S1 ima sve što očekujemo od servera najnovije generacije. Ovo inteligentno i efikasno rešenje isporučuje maksimum performansi a ujedno je ultra kompaktno”, kaže on.

Fujitsu PRIMERGY MX130 S2 je dostupan širom EMEA&I regiona. Preporučena cena osnovne konfiguracije za Srbiju je od 349 evra (+PDV).

Leave a Reply