PC računari

Novi GeForce GTX 460 idealan za DX11

NVIDIA je danas najavila najnoviju karticu svoje Fermi linije grafičkih procesora, NVIDIA® GeForce® GTX 460 – kartu koja isporučuje fenomenalne DX11 gejming perfomanse po odličnoj ceni.

Od samog početka GTX 460 GPU-ovi su zamišljeni sa DirectX 11 teselacijom na umu i isporučuju monstruozne perfomanse koje su i do 4 puta veće u odnosu na druge konkurentne GPU-ove. GTX 460 donosi ultimativne perfomanse sledećoj generaciji DX11 igara u novoj cenovnoj kategoriji i tako omogućava još većem broju igrača da iskuse neverovatno detaljne karaktere, teren i sredine u igrama sa brzinom i vizuelnim elementima od kojih zastaje dah.

Sa potpunom podrškom za NVIDIA 3D Vision™ tehnologiju GeForce GTX 460 osigurava snagu i širinu video magistrale koja je potrebna kako bi iskusili igre i HD Blu-ray filmove u neverovatnoj 3D stereoskopskoj tehnologiji.

Sa 336 CUDA jezgra i 56 teksturnih jedinica, GTX 460 dolazi u dve varijante:

  • GTX 460 768MB, sa 192-bit memorijskim interfejsom
  • GTX 460 1GB, sa 256-bit memorijskim interfejsom

GeForce GTX 460 768MB verzija je dostupna od danas kod svih vodećih svetskih partnera kao što su: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, KFA2, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac i drugi. Šira dostupnost GeForce GTX460 1GB karte je očekivana do 26. jula, 2010. Proverite kod vašeg omiljenog prodavca dostupnost novih modela karti.

Evo šta vodeći eksperti u razvojnim timovima igara kažu o GTX 460 čipu:

“Mi imamo odličnu saradnju sa NVIDIA inžinjerima. To nam je omogućilo da dodamo neverovatne nove vizuelne elemente kao što su 3D podrška, 3D Vision Surround i PhysX/APEX podrška u igri Mafia II. Sa novim GTX 460 čipom Empire Bay oživljava i uvlači igrače u igru kao nikad pre!”

–2K Games / Denby Grace / Senior Producer of Mafia II

“Capcom je radio veoma tesno sa kompanijom NVIDIA na nekoliko PC naslova i GeForce GPU-ovi su nam uvek pomogli da isporučimo najbolji doživljaj korisnicima. GeForce GTX 460 je odlična karta i njene fenomenalne perfomanse čine da naše igre zasijaju.”

— Capcom / Jun Takeuchi / General Manager of R&D Strategic Planning Department

“Sa GeForce GTX 460 čipom NVIDIA podiže igru na novi nivo nudeći neverovatno brz DX11 GPU po jako prihvatljivoj ceni. Podrška tesalaciji kroz hardver će omogućiti igrama da dostignu potpuno nove nivoe kivaliteta grafike.”

— Epic Games / Tim Sweeney / Chairman, CEO and Technical Director

Leave a Reply