PC računari

Novi HP modularni data centri

HP predstavlja najefikasniji modularni data centar na svetu koji se može pokrenuti brže nego bilo koje konkurentsko rešenje – za svega 12 nedelja – i po četvrtini cene tradicionalnog zidanog data centra. Zahvaljujući tome što koristi 95 odsto manje energije, HP POD 240a, nazvan i HP EcoPOD, učvršćuje HP-ovu lidersku poziciju na tržištu modularnih data centara i predstavlja novu klasu u HP Performance Optimized Data Center (POD) ponudi.

HP EcoPOD je vrhunac iskustva sticanog tokom više decenija i HP-ovog najnaprednijeg inženjerskog procesa na tržištu. Zasnovano na HP-ovoj konvergentnoj infrastrukturi, ovo gotovo rešenje s uslugama, korisnicima koji su opterećni starom infrastrukturom, ograničenim prostorom i sve manjim budžetima, pruža agilnost neophodnu da brzo skaliraju i zadovoljavaju potrebe za kapacitetom.

Ovo rešenje je idealno za proširivanje data centara, kreiranje novog kapaciteta, lokaciju za oporavak nakon nesrećnog slučaja, ili kao privremeno rešenje tokom renoviranja data centra. HP EcoPOD pruža maksimalnu gustinu i bezkompromisan pristup lakoći održavanja.

HP EcoPOD pretvara data centar površine preko 900 kvadratnih metara u kompaktno, modularno pakovanje koje zauzima jednu desetinu tog prostora. On omogućava tradicionalni način upravljanja data centrom, uz prostor za smeštanje do 44 standardna ormana za IT opremu i preko 4.400 servera. Instalirana oprema je, radi lakog održavanja, dostupna kroz dva hodnika iz kojih se povlači vazduh za hlađenje, kao i kroz deljeni hodnik širine 2,5 metara u koji se izduvava vruć vazduh.

Jedinstvena HP Adaptive Cooling tehnologija razvijena u saradnji s HP Labsom, centralnim HP-ovim istraživačkim pogonom, omogućava korisnicima da na inteligentan način optimizuju uštedu energije na osnovu opterećenja, klimatskih uslova i definisanih polisa. Tako će se automatski prilagođavati načini hlađenja, uključujući upotrebu spoljašnjeg vazduha. Rezultat toga je da se upotreba energije može smanjiti i do 95 odsto u odnosu na tradicionalne data centre.(2)

Pored toga, HP EcoPOD Environmental Control System omogućava sveobuhvatno upravljanje, automatizaciju i integraciju, a ima i moćan način upravljanja na daljinu, jednostavan je, programabilan, i proširuje postojeće sisteme za kontrolu.

„Revolucionarni, pristupačni, modularni pristup data centrima dramatično povećava našu računarsku snagu, dok koristi desetinu prostora tipičnog data centra“, rekla je Laura Patterson, direktorka informatičkog odeljenja, Univerzitet Mičigen. „Upečatljiva ušteda energije pokazuje da se operativni troškovi mogu smanjiti na održiv način, što je jedan od ključnih prioriteta u našem kampusu.“

„Ograničeni budžetom, energijom i prostorom, korisnici traže pristupačno i modularno okruženje koje se može brzo pokrenuti“, rekla je Michelle Bailey, potpredsednica za istraživanje, IDC. „Novi HP EcoPOD zadovoljava ključne zahteve koji od modularnih data centara prave privlačnije opcije za veći broj korisnika, industrija i načina upotrebe.“

Veoma efikasni, modularni HP EcoPOD omogućava korisnicima da:

vreme do ostvarivanja vrednosti skrate i za 88 odsto primenom HP POD-Works rešenja. Prvo svetsko postrojenje za sklapanje ubrzava pokretanje modularnih data centara i korisnicima daje potpuno integrisan, testiran HP EcoPOD za svega 12 nedelja. Do završetka tradicionalnog data centra može proći i više od dve godine dok se naprave planovi, konstruišu zgrade i implementira oprema.(3)
smanje kapitalne investicije i do 75 odsto. HP EcoPod nudi jedinstven, modularan dizajn i rešenje po sistemu ključ u ruke, koje može doneti i do 24,7 miliona dolara godišnje uštede, u poređenju sa tradicionalnim data centrom snage 1,2 megavata.(4)
smanje troškove za energiju i do 95 odsto primenom HP Adaptive Cooling tehnologije. Tako se postiže Power Usage Effectiveness (PUE) vrednosti 1,05, dok tradicionalni data centar ima PUE vrednosti 2 ili više.(5)
Korisnici ostvaruju brži povraćaj svoje investicije zahvaljujući HP-ovim sveobuhvatnim uslugama vezanim za životni ciklus, uključujući planiranje, projektovanje, podršku i jednostavnije upravljanje servisnom podrškom.

Dostupnost HP EcoPOD rešenja

HP EcoPOD je trenutno dostupan u ograničenim količinama korisnicima koji će ga prvi implementirati. Šira dostupnost je predviđena za kraj godine u Severnom Americi, a potom i u drugim regionima.

HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On preduzeća. U svetu koji je neprekidno povezan, Instant-On preduzeće ugrađuje tehnologiju u sve što radi da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružilo usluge koje su im potrebne.

Leave a Reply