PC računari

Novi HP ProLiant G7 serveri donose potpuni povraćaj investicija za samo dva meseca

Kompanija HP najavljuje unapređenja svog softverskog paketa za upravlja serverima. Značajno su poboljšane sistemske operacije i efikasnost tokom životnog veka servera, a novost je i mogućnost da oni sami sebe isplate za svega dva meseca.

HP predstavlja i dve nove HP ProLiant G7 serverske platforme koje omogućavaju potpuni povraćaj investicija za samo dva meseca.(1) HP ProLiant DL360 G7 i HP ProLiant DL 380 G7 serveri prilagođeni ugradnji u ormane imaju odnos konsolidacije do 20:1, zahvaljujući čemu značajno smanjuju zauzimanje prostora i povećavaju kapacitet računskih centara.(1)

Ovi dodaci u ponudi servera, kao i HP ProLiant DL165 G7, DL385 G7 i SL165z G7 najavljeni prethodnog meseca, omogućavaju korisnicima ne samo da nadoknade početnu investiciju, već i da nastave da štede na operativnim troškovima i tako oslobode sredstva koja se mogu investirati u druge IT projekte.

Kao osnovni gradivni element konvergentne infrastrukture, HP serveri donose napredno upravljanje i energetsku efikasnost, tako da postižu do 27 puta bolje performanse po vatu.(1) Uz konvergentnu infrastrukturu korisnici mogu ukloniti tehnološke silose tako što će integrisati tehnološka sredstva koja donose operativnu fleksibilnost kako se poslovne promene menjaju.

Najbolji alati za upravljanje poboljšavaju produktivnost

HP Insight Control predstavlja integrisano rešenje za upravljanje fizičkim i virtuelnim serverima, a sada sadrži i najnoviju verziju Integrated Lights-Out Advanced (iLO 3) softvera.

Udaljena iLO 3 konzola je osam puta brža od prethodne verzije, tako da poboljšava produktivnost administratora i direktno se bavi jednim od najvećih troškova u većini preduzeća.(2) Uz pojednostavljeno podešavanje servera, optimizaciju napajanja i hlađenja, kao i ugrađene opcije za praćenje stanja sistema radi snižavanja troškova, iLO 3 korisnicima donosi niz funkcija za ostvarivanje uštede i smanjenje potrošnje vremena.

  • Bolje performanse –  Kontrola u realnom vremenu putem jednostavne, unificirane konzole koja omogućava korisnicima da brže upravljaju serverima na daljinu, te da to čine u bilo koje vreme i iz bilo kog kraja sveta. Virtuelni folderi i virtuelni medija serveri ubrzavaju instalaciju softvera i daljinski pristup zahvaljujući tome što na lokaciji čuvaju najčešće korišćene fajlove i konfiguracije.
  • Unapređeno korisničko iskustvo i alati za kolaboraciju – Pojednostavljen, intuitivan interfejs za upravljanje omogućava pravljenje video zapisa i kasniji pregled otkrivanja problema. iLO 3 takođe omogućava saradnju do šest udaljenih korisnika iz bilo kog kraja sveta.
  • Poboljšana bezbednost – Štiti poslovne podatke snažnom hardverskom enkripcijom koja ne utiče na performanse.

“Mi pružamo podršku preduzećima koja rade 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno, tako da nam mogućnost upravljanja serverima na daljinu koja sada postoji u HP Insight Control softveru sa iLO 3 podrškom omogućava da reagujemo čim nastane problem, bez obzira gde se naši inženjeri nalaze“, rekao je Arlin Sorensen, generalni direktor HP-ovog partnera, kompanije Heartland Technology Solutions. ”Efikasniji alati nam omogućavaju da smanjimo utrošak vremena i novca vezanog za održavanje servera, tako da naši klijenti mogu investirati te resurse u nove tehnologije koje će im pomoći da prošire poslovanje.”

Energetska efikasnost ugrađena u svaki server

HP ProLiant serveri sadrže HP Thermal Logic tehnologiju koja smanjuje potršnju struje i do 96 odsto.(3) Vodeći tržišni sistem uštede struje kombinuje niz HP-ovih inovacija i funkcija.

  • HP Sea of Sensors – optimizuje hlađenje sistema i povećava efikasnost automatskim praćenjem termalne aktivnosti preko 32 senzora strateški raspoređenih u serveru.
  • HP Power Advisor – omogućava korisnicima da unaprede energetsku efikasnost preciznijim konfigursanjem sistema na osnovu potreba za energijom za specifične zadatke, što omogućava da se u serverima i računskim centrima ne potroši previše struje.

Ove inovacije vezane za energetsku efikasnost u dve nove HP ProLiant DL 360 i DL 380 G7 platforme, u kombinaciji sa novim Intel® Xeon® 5500 procesorima, donose do 27 puta bolje performanse po vatu.

Bolje performanse i niži troškovi zahvaljujući balansiranoj arhtekturi

Inovacije u HP ProLiant G7 serverima kombinovane sa HP Thermal Logic tehnologijom mogu pomoći korisnicima da smanje broj fizičkih servera i softverskih licenci i za 95 odsto. Na taj način se smanjuju troškovi vezani za računske centre i sprečava rastezanje servera.(1) Tako ostvarena ušteda može se koristiti za finansiranje novih IT projekata.

HP ProLiant serveri su projektovani tako da pruže pravi odnos ulazno-izlaznih kapaciteta vezanih za obradu podataka i memorijske kapacitete servera. HP ProLiant DL360 G7 ima dvostruko brže mrežne kapacitete u odnosu na verziju G6, što bez instalacije dodatne kartice donosi uštedu korisnicima kojima su potrebni širi ulazno-izlaznih kapaciteti. I HP ProLiant DL360 G7 i DL380 G7 serveri mogu imati do 192 GB DDR3 memorije, sadrže 18 DIMM ležišta, imaju po četiri mrežna porta i podržavaju memoriju brzine do 1.333 MHz. Ovako balansirana arhitektura sistema omogućava korisnicima da maksimizuju performanse servera za virtuelizaciju, poslovno izveštavanje i baze podataka.

Cene i dostupnost

HP ProLiant G7 DL 300 serija servera dolazi sa unapred aktiviranim softverom iLO 3 Standard. Korisnici mogu kupiti iLO 3 Advanced nezavisno po početnoj ceni od 399 dolara ili sa HP Insight Control softverom po početnoj ceni od 449 dolara, ako im trebaju najrobusnije mogućnosti upravljanja životnim vekom servera.

Nove HP ProLiant DL360 G7 i DL380 G7 platforme već su dostupne. Cena za novi HP ProLiant  DL360 G7 server kreće od 2.279 dolara, a za HP ProLiant DL380 G7 server od 2.229 dolara, a konačna cena zavisi od konkretne konfiguracije.

Leave a Reply