PC računari

Novi HP svičevi štede energiju

HP-ova E serija svičeva prvo je rešenje usklađeno sa novim IEEE standardom koji omogućava manju potrošnju energije. Kompanija HP objavljuje da će prva tržištu ponuditi proizvode bazirane na novom energetski efikasnom Ethernet standardu u čijem je razvoju učestvovala, a koji omogućava korisnicima da smanje potrošnju energije i operativne troškove vezane za njihovu IT opremu.

IEEE Energy Efficient Ethernet standard (IEEE 802.3az) smanjuje potrošnju struje IT uređaja tako što upotrebu energije automatski, u realnom vremenu, prilagođava trenutnom mrežnom saobraćaju između svičeva i drugih umreženih uređaja.

Nova HP E serija zl modula predstavlja prve svičeve koji podržavaju IEEE Energy Efficient Ethernet standard koji im, kao i drugim EEE uređajima, omogućava da automatski uđu usleep režim rada kada između njih nema saobraćaja. Kroz HP-ovu implementaciju novog standarda korisnici će trošiti manje struje, kako zbog samog sviča tako i zbog ostalih uređaja, što smanjuje ukupnu cenu vlasništva i do 51 odsto.

Tokom perioda manje aktivnosti proizvodi koji podržavaju Energy Efficient Ethernet standard ulaze u sleep režim rada koji koristi manje energije nego uključeni besposleni uređaji. Ovaj režim rada uređajima omogućava da se trenutno reaktiviraju kada krene prenos podataka. To omogućava ostvarivanje značajne uštede u potrošnji električne energije u odnosu na uobičajene svičeve kod kojih praktično ne postoji direktna veza upotrebe energije i količine saobraćaja.

HP predvodi razvoj mrežnih standarda

S obzirom da se većina mrežne aktivnosti odvija u naletima, mrežna oprema je idealna platforma za primenu Energy Efficient Ethernet standarda koji automatski reguliše potrošnju struje, u zavisnosti od količine saobraćaja.

Uskoro će IEEE Energy Efficient Ethernet standard biti implementiran na različitim uređajima uključujući servere, laptopove i pristupne tačke za bežične mreže. To će dodatno smanjiti potrošnju energije i samim tim će sniziti IT troškove širom poslovnog okruženja.

HP je predvodnik i saradnik više stotina industrijskih radnih grupa i foruma. To omogućava da HP-ova mrežna rešenja budu fleksibilna i interoperabilna, te da korisnicima donose veću poslovnu vrednost od njihovih IT investicija, u odnosu na vezivanje za vlasnička rešenja.

HP podržava vodeće istraživače

Koledž za izučavanje okeana i atmosfere (College of Oceanic and Atmospheric Sciences) na Univerzitetu Oregon State jedan je od vodećih okeanografskih instituta u SAD zbog uticaja naučnih dostignuća i liderske pozicije tog fakulteta u programima vezanim za okeane i klimu. Njihovom zahtevnom mrežnom okruženju potrebne su najnovije tehnologije koje povećavaju gustinu i performanse mreže, uz unapređivanje energetske efikasnosti.

“HP-ovi novi Ethernet svičevi omogućili su nam da dodamo više snage našim sistemima za obradu i skladištenje podatka, a da istovremeno smanjimo troškove za energiju. Duplirali smo naš 10G kapacitet bez isključivanja sistema”, rekao je Chuck Sears, menadžer za računarsku obradu istraživanja u Koledžu za izučavanje okeana i atmosfere na Univerzitetu Oregon State. “Sa HP-ovim novim modulima naša mrežna infrastrukura je sada još agilnija i pruža veću propusnu moć našim istraživačima, a istovremeno zahteva manje fizičkog prostora i troši manje energije.”

Umrežavanje je ključna komponenta HP-ove konvergentne infrastrukture koja omogućava kreiranej Instant-On Enterprise okruženja. U svetu koji je neprekidno povezan Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružile usluge koje su im potrebne.

Leave a Reply