PC računari

Novi model DataRacer-a: jednako dobre performanse u novom dizajnu

Prestigio je prošle nedelje predstavio novog člana svoje Racer kolekcije –  Data Racer II (DR2). Ovaj eksterni hard disk uređaj (HDD), poput Data Racer I diska, ima vrhunske performanse ali različiti dizajn razrađen od strane kreativnog italijanskog dizajnera.

Po uzoru na Prestigio Racer kolekciju, dizajn DR2 je takođe bio inspirisan legendarnim trkačkim mašinama. Ovaj model ima jednaku specifikaciju kao i Data Racer I, ali robusniji  i moćniji dizajn. “ Data Racer II je jedan cool gadget” –  izjavila je Catherine Lazure-Guinard, Prestigio Communications Manager. “ Ističe se atraktivnim dizajnom, čvrstim linijama i čarbon detaljima”.

Demades Design, industrijski i automobilski studio za dizajn,  kreativnog je mišljenja u vezi DR2: “ Vrlo smo zadovoljni sa rezultatima partnerstva sa Demandes Designom”, priznao je Geert van Dijk,  Prestigio, VP Sales & Marketing. “Ponuđeni proizvodni  koncept definitivno pristaje filozoviji naše Racer kolekcije”.

Dizajn je definitivno atraktivan, ali i napredne specifikacije takođe su vrlo moćne. Omogućuje veliku brzinu, vrhunske performanse i efikasnost koje ga čine idealnim rešenjem za čuvanje vrednih podataka.

Ovaj 2.5” eSATA prenosni HDD osiguraće vam do 500GB prostora za skladištenje podataka i impresivnih 7200rpm. Karakterizuje ga i Turbo mod funkcija koja vam omogućava da ubrzate i unapredite prenos podataka za 25% u odnosu na obične hard diskove. Zahvaljujući USB 2.0 interfejsu, ne zahteva dodatno napajanje.

Uz DR2 isporučuje se i moderna zaštitna torbica od prave kože u crveno-crnoj boji. Kompatibilan je sa svakim računarom i podržava Microsoft Windows 2000/XP/Vista, Mac OS i Linux. Zahvaljujući Plug-and-Play mogućnosti instalacija ovog diska je vrlo jednostavna.

Leave a Reply