PC računari · Video igre

Novi NVIDIA GeForce GTX 480 GPU podiže PC gejming do novih visina

Najnoviji GPU donosi vrhunske DirectX 11 performanse, 3D Vision Surround, PhysX , interaktivni Ray-Tracing

Nakon PAX East događaja, namenjenog gejmerima, koji je održan prošlog vikenda u Bostonu, NVIDIA je danas zvanično predstavila svoje glavne grafičke procesore,  NVIDIA® GeForce® GTX 480 i GeForce GTX 470.

Kao vrhunski proizvod, koji se nalazi u novoj porodici GPU-ova namenjenih entuzijastima, GeForce GTX 480 je napravljen iz samoga početka, kako bi isporučio najbolje performanse u tessellation procesu, koji je ključna komponenta Microsoft DirectX 11 razvojne platform namenjene PC igrama. Tessellation dozvoljava game developerima da iskoriste prednosti GeForce GTX480 GPU-a, kako bi povećali geometrijsku kompleksnost modela i karaktera, u cilju dobijanja realističnih i vizuelno zahtevnih gejming okruženja.

GTX 480 kome se pridružio i GTX 470 je prvi proizvod NVIDIA Fermi linije, namenjene kranjim kupcima, čija se dostupnost očekuje sredinom aprila od strane vodećih svetskih partnera u proizvodnji kartica i proizvođača PC sistema. Ostali proizvodi iz GeForce 400 serije biće predstavljeni u budućim mesecima i upotpuniće segmente orjentisane na performanse i na cenu.

GeForce GTX 480 i GTX 470 GPUovi donose mnoštvo novih gejming opcija koje nikada do sada nisu bile viđene na PC-u, uključujući I podršku za real-time ray tracing I NVIDIA 3D Vision™ Surround za potpuno neverovatno, widescreen, stereoskopsko 3D igranje.

Činjenice o NVIDIA GeForce GTX 480:

 • Gejmeri žele najbrži GPU na tržištu i GeForce GTX480 postavlja nove standarde. Njegova arhitektura najnovije generacije, daje vrhunske gejming performanse na najvećoj rezoluciji i podešavanjima kvaliteta, čak i u najnovijim DirectX 11 naslovima.
  • U proseku, 27% brže pefromanse u odnosu na bilo koji GPU na tržištu u novim DX11 aplikacijama[i]. U rezolucijama 19×12 4xAA/16xAF, GTX 480 je 61% brži u  igrama Metro 2033, 89% brži u Unigine Heaven v2, i 29% brži u Battleforge nego najbliži konkurentski proizvodi.
 • Novi NVIDIA PolyMorph engine, koji se koristi za skalabilnu geometriju, napravljen je od samog početka za DirectX 11 tessellation, omogućava neverovatno detaljne karaktere u igri I terene, sa izuzetnim performansama. Veoma brzi 32x anti-aliasing ublažava ivice za kreiranje vrhunskog vizuelnog kvaliteta.

§  GTX480 predstavlja prvi GPU na svetu namenjen potrošačima koji omogućava interaktivni Ray tracing za ultra-fotorealistične scene

 • Nova NVIDIA 3D Vision™ Surround tehnologija, proširuje gejmerski ugođaj na tri monitora u full stereoscopic 3D okruženju – čineći gejming potpuno impresivnim.[ii]

o   U kombinaciji sa bežičnim NVIDIA 3D Vision aktivnim shutter naočarima, 3D Vision surround tehnologija, čini da se osećate kao da ste u igri

o   U mogućnosti ste da renderujete preko 746 miliona piksela po sekundi na punoj full HD 1080p rezoluciji, sve do neverovatnog gejminga u rezoluciji od 5760×1080.

o   Unapređeni NVIDIA softver automatski konvertuje više od 400 igara u stereoskopski 3D bez potrebe za specifičnim zakrpama za igre.

§  Obezbedite kompletan pregled borbenog terena u strateškim igrama u realnom vremenu.

§  Upravljajte invertarom i potragama i pratite vašu družinu u omiljenim MMORPG igrama.

§  Predvidite poteze vaših neprijatelja brže i reagujte prvi u akcionim igrama iz prvog lica.

§  Zavalite se u sedište vaše najomiljenije trkačke igre i budite impresionirani onim što vidite.

o   Gledajte Blu-ray 3D filmove, pogledajte 3D fotografije, ili strimujte 3D sadržaj na Web-u.

 • NVIDIA PhysX® tehnologija dovodi igre u život uz dinamično, interaktivno okruženje.
  • Dvostruko veće performanse PhysX tehnologije u odnosu na prethodnu generaciju GPU-ova za dinamične efekte u igri kao što su turbulencija, tečnosti i dim.
  • Novi NVIDIA® GigaThreadTM sistem dozvoljava do 10 puta brže prebacivanje između grafičkog i fizičkog procesiranja, dozvoljavajući kompleksne efekte koji će trebati da se renderuju u realnom vremenu.
 • Najnovija generacija CUDA™ arhitekture otvara snagu GPU-a za izvršavanje naj intezivnijih multimedijalnih aplikacija

o   Svetska najotvorenija platrofma za proračunavanje, sa potpuno otvorenom jezičkom i API podrškom, uključujući CUDA C/C++, DirectCompute, OpenCL, Java, Python i Fortran za najširu kompatabilnost sa GPU ubrzanim aplikacijama.

“Dostupnost GeForce GTX480 je nešto što smo nestrpljivo čekali,” rekao je Mike Angiulo, generalni direktor Windows planiranja i PC ekosistema u kompaniji Microsoft. “Microsoft je dizajnirao DirectX 11 za Windows 7 sa potpunom podrškom za GPGPU, tessellation i poboljšanom multi-threading opcijom. NVIDIA je jasno prihvatila ovo i napravila GTX480 sa skalabilnom tessellation arhitekturom u multi-core okruženju kako bi doveli razvoj igara na novi nivo. Mislimo da će programeri biti impresionirani da vide kako mogu da iskoriste prednost snage DX11 kako bi kreirali igre kao i multimedijalne aplikacije.”

o   Potpuna podrška za GPU izračunavanje pod Microsoft Windows 7 operativnim sistemom.

 • Prvi GPU na svetu namenjen kranjim korisnicima koji omogućava interaktivni ray tracing za ultra foto realistične scene.

Leave a Reply